Ulaşıma kar engeli!

Kar yağışı nedeniyle Konya-Antalya karayolun Seydişehir Alacabel mevkisinde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Ulaşıma kar engeli!
Karayolu üzerinde denetimlerini sürdüren bölge trafik ekipleri, zincir takmayan ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermiyor. Alacebel mevkisinde kar kalınlığı 80, Seydişehir ilçe merkezinde ise 20 santimetreyi aştı.

Karayolları ekipleri, Konya-Antalya karayolu Alacabel mevkisinde yolu açık tutmak için kürüme ve kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Alacabel mevkisine yakın bölgede aracının lastiğine zincir takmaya çalışan Ayşe Benli, kar yağışına hazırlıksız yakalandığını belirtti. Benli, "Kulu'dan Antalya'ya gidiyoruz. Zincirimiz olmadığı için polis izin vermedi. Yol kenarındaki zincir satıcılarından aldık, takıp yolumuza devam edeceğiz''dedi.

KAPADOKYA GEZİLERİ İPTAL

Antalya'dan Kapadokya gezisi için yola çıkan turistlerin bulunduğu otobüsler geri çevrildi. Bölgedeki dinlenme tesislerine sığınanlar yolun açılmasını beklerken, kimileri de araçlarına zincir takarak ilerlemenin telaşına düştü.

ANTALYA-KONYA YOLU KAPALI

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki- Seydişehir yolu ise trafiğe kapandı. Sabah saatlerinde sadece zincirli ve küçük araçların geçişine izin verilirken, yoğun kar yağışı nedeniyle trafik akışı durduruldu.

KORKUTELİ KARLA UYANDI

Antalya'nın Korkuteli ve Akseki ilçelerinde sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Yağış sonrası ağaçlar ve evlerin çatıları beyaza bürünürken, sabah okula gitmek için evden çıkan öğrenciler kartopu oynayarak eğlendi. İşe gidenler kar altında yürümenin keyfini çıkarırken, araçlarıyla trafikte ilerlemek isteyenler yoğun çaba sarf etti. Korkuteli ilçe merkezinde kar kalınlığı 4-5 santimetreyi bulurken, bazı mahallelerde ve yüksek kesimlerde ise 10 santime ulaştı.

DAVRAZ'DA KAR KALINLIĞI 25 CM

Davraz Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı kaydedildi. Özel İdare Genel Sekreteri Zadeoğlu, "Kar kalınlığı 25 cm civarında seyrediyor. Davraz'ın yeni sezona hazırlanması noktasında yağış böyle devam ederse gerekli çalışmaları başlatacağız" diye konuştu.

KONYA'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Konya'da, kar yağışı nedeniyle 18 ilçede eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma tehlikesi sebebiyle Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

Merkez ve bazı çevre ilçelerde kar yağışının devam ettiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere verildi:

"Karatay, Meram ve Selçuklu merkez ilçeleri ile Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim okulları 26 Kasım 2014 Çarşamba tatil edilmiştir.

Yarın yapılacak TEOG sınavına ilişkin ilçe sınav merkezleri bütün hazırlıklarını tamamlamış olup TEOG sınavına girecek öğrenciler ve bu sınavda görev alanlar tatil kapsamında olmayacak ve sınav yapılacaktır. Ayrıca, söz konusu ilçelerde çalışan kamu görevlisi engelli ve hamileler bir gün idari izinli sayılacak."

ajanslar