Paralel örgüt PKK ile aynı kategoride!

Devlet artık PKK'nın oluşumu KCK ile Gülen'i 'paralel yapı' şemsiyesi altında tanımlayacak. Açılımı 'Pensilvanya örgütü' olan PÖ kodu yazışmalarda kullanılacak

Paralel örgüt PKK ile aynı kategoride!
Son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yapılan "Paralel yapılanmalarla mücadele" vurgusunun perde arkasına ve resmi yazışmalarda Gülen Cemaatiyle ilgili yeni tanımlamaya ulaşıldı. Devlet, sadece "paralel yapı" olarak anılan Gülen örgütünü değil, terör örgütü PKK'nın çerçeve oluşumu KCK gibi yapılanmaları da "paralel yapı" şemsiyesi altına alıyor. Bu kapsamda milli güvenliği tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten tüm paralel yapılanmalarla mücadele edileceği vurgulanıyor. Zirvenin bu kararı üzerine 'Kırmızı Kitap' olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni de yakından ilgilendiren resmi yazışmalarda Gülen örgütü ile ilgili yeni bir tanımlamaya gidildi. Artık kamuoyunda "paralel yapı" olarak bilinen Gülen örgütü için resmi yazışmalarda "PDY/ PÖ" kodu kullanılacak.. Kaynaklar bu kodlamanın açılımını "Paralel Devlet Yapılanması/ Pensilvanya Örgütü" olarak niteledi.

'İÇ VE DIŞ' DENİLDİ

Konuyla ilgili ilk açıklama 10 saat 20 dakika sürerek bir rekora imza atan 30 Ekim 2014 tarihli, tarihin en uzun MGK toplantısının ardından yapıldı. MGK'dan yapılan açıklamada, "paralel devlet yapılanması" tanımının sadece kamuoyunda "paralel yapı" olarak anılan Gülen hareketini değil, "milli güvenliği tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten tüm yapılanmalar ve illegal oluşumlar"ı kapsadığına işaret edilmişti.

Genelkurmay açıklamasında kullanıldı
MGK açıklaması çerçevesinde, sadece Gülen cemaatinin değil PKK'nın çatı oluşumu KCK gibi organizasyonların da paralel devlet yapılanması çerçevesi içine alındığı ortaya çıktı. Bu geçtiğimiz günlerde Genelkurmay kaynaklarının yaptığı bir açıklamaya da yansıdı. Genelkurmay, geçtiğimiz haftasonu yaptığı açıklamada kurumun paralel yapılarla en başından mücadele ettiğini vurguladı. Genelkurmay kaynakları, açıklamaya ilişkin yaptıkları değerlendirmede, Genelkurmay'ın paralel yapı açıklamasının terör örgütü PKK başta olmak üzere tüm paralel yapılanmaları hedeflediğini belirtti.