Netanyahu'dan şaka gibi açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Dünyada İsrail'den daha fazla demokrat bir ülke tanımıyorum. Bölgede ise kesinlikle böyle bir devlet yok" diyerek büyük bir yüzsüzlük örneği sergiledi.

Netanyahu'dan şaka gibi açıklama
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail'in Yahudi halkının ulus devleti" olarak tanınmasının gelecekte yapılacak herhangi bir barış anlaşmasının esasını teşkil edeceğini söyledi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu, İsrail'in, "Yahudi halkının ulus devleti" olduğunu belirtti. İsrail'in "Örnek bir demokratik devlet" olduğunu iddia eden Netanyahu, ülkesinin bütün vatandaşlarına eşit haklar sunduğunu öne sürerek, "Bu durum şu ana kadar böyle idi ve bu şekilde de devam edecek. Dünyada İsrail'den daha fazla demokrat bir ülke tanımıyorum. Bölgede ise kesinlikle böyle bir devlet yok" ifadelerini kullandı.

İsrail'in "Yahudi devleti olarak tanınması"na ilişkin de Netanyahu, "Yahudi devletinin tanınması, gelecekte yapılacak herhangi bir barış anlaşmasının esasını teşkil ediyor" dedi.

İsrail'i "Ulus devlet" olarak tanımlayan ve bakanlar kurulunda kabul edilen yasa tasarısı, gelecek hafta meclis onayına sunulacak.

Söz konusu yasa tasarısı, "İsrail devletinin yalnızca Yahudilere ait olduğu, Arap vatandaşların Yahudilerle eşit olmadığı ve onların ikinci sınıf vatandaş olarak görülmesine neden olacağı" gerekçesiyle eleştiriliyor.