İdris Bal'dan İdris Naim Şahin'e tepki

AK Parti'den istifa ettikten sonra kendi partilerini kuran İdris Bal ve İdris Naim Şahin birbirine girdi.

İdris Bal'dan İdris Naim Şahin'e tepki
Demokratik Gelişim Partisi'nin Genel Başkanı İdris Bal, ilginç bir iddia ortaya attı.

İdris Bal'a göre son zamanlarda kurulan ve aralarında İdris Naim Şahin'in Milad Partisi'nin de bulunduğu bütün partilerin, AK Parti tarafından muhalefeti bölmek maksadıyla kurdurulduğunu öne sürdü.

Umut Yavuz'a konuşan İdris Bal, İdris Naim Şahin ile parti kurulmadan görüşmeler yaptığını da söyleyerek şunları söyledi;

ŞAHİN FİTNE ÇIKARDI

Anadolu'da düğünlere kız bakmaya gelirler, benim toplantımın ertesi gün arkadaşlarımla görüşüyor. Orada bazı fitneler çıktı. Açıkçası ben burada şöyle düşünüyorum. İktidarın bunun arkasında olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası ben burada İdris Bey ile Mehmet Bey'in partisinin iktidarın direkt veya dolaylı teşvikiyle kurulduğunu düşünüyorum.

İkincisi bu ülkede bir de dernekle vakıfla partiyi karıştıran bir zihniyet var. Dernek ve vakıflar belli faaliyetler yapar ve devam eder öyle. Parti ise iktidarı hedefler. Lokal gibi partiler var. Güven Partisi diye bir parti kurmuşlar orada kumar oynanıyor. Bazıları da psikolojik anlamda genel başkan olmaktan çok mutlu oluyorlar. Bazıları genel başkan yardımcısı olmaktan mutlu oluyor bazıları da il başkanı olmakla tatmin oluyor. Dolayısıyla onlar için kaç oy alınır önemli değil. Kızım kahve getir dendiğinde sayın genel başkanım buyur dendiğinde, yılda birkaç defa protokole davet edildiğinde onlar için kafi bir onurlandırma oluyor.

“EMİNE ÜLKER TARHAN'IN PARTİSİNİ DE İKTİDAR KURDURDU”

'CHP'nin içinden çıkan Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu partiyi de mi iktidar kurdurdu?' sorusuna Bal, dolaylı yoldan 'evet' dedi;

Onu direkt iktidar kurdurdu diyemesem de iktidarın teşvikiyle kurulduğuna eminim. Çünkü CHP'den yüzde 1 bile koparsalar, o CHP'nin üç beş milletvekiline tekabül edecektir. Bence çok irrasyonel bir tutumdu. Hiçbir etkinliği olacağını zannetmiyorum. Zaten onlar çizgi olarak gitsinler Perinçek'in partisine katılsınlar. Boşuna teşkilatlanmaya çalışmasınlar. Ben anlamıyorum niye teşkilatlanıyorlar.