Havza'da Kkydp'nin 9. Etabı Tanıtıldı

Havza ilçesinde düzenlenen bir toplantı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 9. etabı tanıtıldı.

Havza Halk Eğitim Merkezi salonunda, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Havza İlçe Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen toplantıya Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüsamettin İlhan, Ziraat Odası Başkanı Fahri Şahin, ticari ve zirai sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Ziraat Mühendisleri Özgür Boz, İsmail Yıldız ve Mustafa Ensar Yılmaz tarafından çiftçilere, desteklemeler hakkında bilgi verildi.

Boz, "Toplantımızın amacı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan, tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için orta ve küçük işletmelerin desteklemesi konusunda çiftçilerimizi bilgilendirmektir. Yapılan bu başvurular tüzel ve gerçek kişiler tarafından yapılmalıdır. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri de tüzel kişilik olarak başvurabilirler" dedi.

Toplantıda muhtarlar ve çiftçiler ile zirai üretim yapan fabrika sahiplerine yönelik desteklemeler, başvuru yolları, hibe miktarları ve hangi konularda destek verildiğine dair konular anlatıldı.
Kaynak: AA