Gökçek: Bu mu çevrecilik ODTÜ?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'nün gözetimindeki Eymir Gölü'nde çok sayıda ağacın restoran yapmak amacıyla kesildiğini söyledi.

Gökçek: Bu mu çevrecilik ODTÜ?
 Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ), Eymir Gölü'nde ağaç katliamı yapması sonrası tartışmalar sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, A Haber'de Gazeteci-Yazar Sevilay Yükselir'in sunduğu “%100 Siyaset” programının konuğu oldu.

Başkan Gökçek, ODTÜ'nün gözetimindeki Eymir Gölü'nde çok sayıda ağacın restoran yapmak ya da genişletmek amacıyla kesildiğini söyledi.

RESTORAN İÇİN AĞAÇ KESİLİYOR


Olay yerinden elde edilen fotoğrafları canlı yayında gösteren Gökçek, ağaçlarda çürüme olmadığını gözler önüne sererken, “ Yaşanan tam bir katliam. Restoran kurmak için ağaçlar kesiliyor.” dedi.

ODTÜ YÖNETİMİ RANTÇIDIR


Ağaçlarının kesilmesinin nedeninin restoranları büyütme çabası olduğu ifade eden Gökçek 'Bu bir rant çalışmasıdır. Biz ODTÜ Bulvarı'nı kamu yararı için yaptık ve fazlasıyla ağaç diktik. ODTÜ katliamcıdır, ODTÜ yönetimi rantçıdır' diye konuştu.

AYLİN HANIM NEDEN DİRENMEDİ


Aylin Nazlıaka'nın ODTÜ yolunda yapılan yol için eylem yaptığını ve iş makinelerinin önüne geçtiğine dikkat çeken Gökçek 'Aylin Nazlıaka her eylemde başroldedir. Kepçelerin önünde durmuştu. Kendisi kaçak su kullanan CHP milletvekilidir ve kendisi gezi eylemlerine özenmiştir.' diye konuştu.

Aylin Nazlıaka'ya canlı yayında seslenen Gökçek 'Peki Aylin hanım, neden ODTÜ'nün ağaç kesimine karşı direnmedin?' dedi.

BEYAZ GAZETE