Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Güven'in Havza Ziyareti

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Havza'da bir dizi ziyarette bulundu.

Kurumunun ilçe müdürlüğünden ziyaretlerine başlayan Güven, İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Güven ve İlhan daha sonra Havza Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti. Güven, Havza Ziraat Odası Başkanı Fahri Şahin, 2195 Sayılı Havza Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Etem Kurultay ve Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper ile görüştü.
Şahin, bu yıl kuraklıktan ötürü yaşanan rekolte düşüklüğüne işaret ederek, "Bu yıl çiftçimiz istediği verimi alamadı. İnşallah önümüzdeki yıl çiftçilerimiz için daha verimli geçecek. Kırsal kalkınmanın sağlanmasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerimiz önemli rol oynamakta. Kendilerine bu hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Güven ise kırsal kalkınmanın desteklenmesi için çalışmaların ara vermeden devam ettiğini belirterek, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 9. etabı Bakanlığımız tarafından başlatıldı. Bu programlar çiftçilerimiz için önemli fırsattır. Burada zirai sivil toplum kuruluşlarımızın önemi çok büyük. Bu projelerin çiftçiye duyurulmasında sivil toplum kuruluşları sayesinde önemli işler yapılmakta" dedi.

Güven ve İlhan son olarak Havza Kaymakamı Alper Tanrısever'i makamında ziyaret etti.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında bilgi veren Güven, "Projeler ile çiftçilerimize önemli kaynaklar sağlanmakta. Üzücü olan Havza gibi ilçelerimizde göç,tarımsal faaliyetleri olumsuz etkiliyor. Havza'da organize sanayi bölgesinin tamamlanması göç için bir çözüm oluşturacaktır" diye konuştu.

Kaymakam Tanrısever ise Havza'da kurulmakta olan organize sanayi bölgesinin, tarımsal ihtisas organize sanayi bölgesi olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:
"Burada tarımsal ürünlerin üretiminin yapılacak olması ilçedeki tarım faaliyetlerini de olumlu etkileyecek. Havza yılda ortalama 900 kişi göç veriyor. Bunun önüne geçmemiz lazım. İnşallah önümüzdeki yıl içeresinde altyapı çalışmaları tamamlanacak olan OSB'miz yatırımcı kabul edecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak yatırımcıların yönlendirilmesi konusunda sizlerden destek bekliyoruz."
Kaynak: AA