Ebola Virüsü Kapan İlk İtalyan Tedavi Altında

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de görev yaparken Ebola virüsü kapan ilk İtalyan olan adı açıklanmayan bir doktor, özel uçakla getirildiği Roma'da tedavi altına alındı.

Sierra Leone'de Ebola salgınından etkilenen hastalara yardım ederken virüsü kapan doktor, İtalyan Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla biyolojik tehlikelere karşı donanımlı bir kabin içinde 6 saati aşkın yolculuğun ardından sabah erken saatlerde Roma'ya getirildi.

Lazzaro Spallanzani Kliniği'ne virüsün bulaşmaması için önlem seviyesi artırılmış ambulans eşliğinde getirilen adı açıklanmayan doktorun tedavisine hızlı şekilde başlandığı belirtildi. Spallanzani Kliniği yetkilileri, hasta doktorun 50 yaşında ve Sicilyalı olduğunu belirtildi.
Yetkililer, hastanın durumunun stabil olduğunu, tedavide ABD ve Avrupa'da bu salgını yenmek için geliştirilen deneysel ilaçların kullanıldığını bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, Batı Afrika'da görülen Ebola salgınından 5 bin 459 kişi hayatını kaybetti. 588 sağlık çalışanında virüs tespit edildiği, bu kişilerden 337'sinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.
Kaynak: AA