CHP’ DE HER KAFADAN BİR SES’E YASAK GELDİ

CHP’de son günlerde görüş ayrılığını ortaya koyan, her kafadan bir sese yasak geldi.

CHP’ DE HER KAFADAN BİR SES’E YASAK GELDİ
CHP yönetimi, milletvekillerine, “izinsiz konuşma” yasağı getirdi.

Yasak CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Levent Gök tarafından yayınlanan genelgeyle duyuruldu. Genelgede, “İstismar edilebilecek konuların işlendiği programlara katılım konusunda özen gösterilmesi ve nöbetçi grup başkanvekiline bilgi verilmesi” istendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yayımlanan “konuşma yasağı” genelgesi daha önce de cumhurbaşkanlığı adaylığı ve olağanüstü kongrede gündeme gelmişti.
Son konuşma yasağı ise MİT tartışmaları üzerine geldi.

Kılıçdaroğlu “MİT'in bir kanadı,'CHP Alevilerin ve Kürtlerin Partisi'dir' algısı yaratmak için operasyon yapmaya hazırlanıyor. Bu tuzağa kimsenin, özellikle de ulusalcıların düşmemesi lazım” demişti.

Tartışmanın ardından yayımlanan genelgede şöyle denildi:

'Milletvekilli Genel Seçiminin yaklaştığı bu dönemde, siyasi iktidarın gündem saptırmak ve partimizi kamuoyunda zor durumunda bırakmak amacıyla yandaş medya ile birlikte bilinçli bir çaba içine girdiği görülmektedir. CHP'nin tarihi misyonunu yerine getirmesini engellemeye yönelik bu girişimlerin ortak söylem kullanılması ile boşa çıkarılacağına kuşku yoktur. Önümüzdeki dönemde, medya ile ilişkilerin, içinden geçilen dönemin yüklediği sorumlulukların bilinciyle planlanması gerekmektedir.  CHP milletvekillerinin açıklamalarının istismar edileceği yandaş programlar ile konuların işlendiği programlara katılım konusunda özen gösterilmesi önem taşımaktadır. Medyaya demeç vermeden televizyon programlarına katılmadan önce nöbetçi grup başkanvekiline bilgi vermenizi rica ederiz.”