Burdur'a 30 Yıl Sonra Kasım Ayında Kar Yağdı

Burdur'a 30 yıl sonra Kasım ayında kar yağdı.

Burdur'a 30 Yıl Sonra Kasım Ayında Kar Yağdı

Burdur Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Burdur'da Kasım ayında en son kar yağışının 30 yıl önce yüksek kesimlerde olduğunu belirtirken, kent merkezine Kasım ayında 30 yıl sonra ilk kez kar yağdığını bildirdiler.

SABAH SAATLERİNDE KAR KALINLIĞI 2 SANTİMETRE OLARAK ÖLÇÜLDÜ
Kar yağışı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları İl Müdürlüğü tarafından tedbirler alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri karayollarında zincirsiz araçların geçişine izin vermezken, Kurna Rampası, Çeltikçi Beli, Çomaklı Beli, Karaçal rampasında trafik polisleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Karayolları İl Müdürlüğü yetkilileri şehir içi ve şehirler arası yolların açık olduğunu bildirirken, Burdur Belediyesi ise kent içindeki kontrolü sağladı. Kentte kar kalınlığı ise sabah saatlerinde 2 santimetre olarak ölçüldü.

"UZUN YILLAR SONRA KASIM AYINDA KAR GÖRDÜK"
Güne kar yağışıyla uyandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Barbaros Erengül isimli vatandaş, "Burdur’a yılın ilk karı yağdı. Uzun yıllar sonra Kasım ayında kar gördük. Kar berekettir. Bu yıl da inşallah kışın bereketli geçeceğini umuyorum. Bu güzel doğa olayının kazasız bir şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA