Almanya’da 3 Yaşındaki Yağmur’u Öldüren Anneye 15 Yıl Hapis

Almanya’nın Hamburg kentinde uğradığı şiddet sonucu yaşamını yitiren 3 yaşındaki Yağmur Y.

’nin annesi Melek Y.’ye müebbet hapis cezası verildi.


18 Aralık 2013 tarihinde Hamburg’daki evinde ölü bulunan ve 11 Haziran 2014 tarihinde başlayan davada Hamburg Eyalet Mahkemesi kararını açıkladı.

Mahkeme kararında annenin, Almanya’da müebbet hapis statüsünde bulunan 15 yıl hapis cezası aldığını açıkladı.

Avukatının sadece tecilli ceza talep ettiği baba Hüseyin Y. ise çocuğunun ölümünde ihmali bulunduğu gerekçesiyle 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hamburg’un Billstedt semtinde meydana gelen olayda, minik Yağmur, 18 Aralık tarihinde sabaha karşı ailesinin evinde ölü bulunmuştu. Anne Melek Y., eve gelen ilk yardım ekibine kızının koşarken kalorifere çarparak yere düştüğünü iddia etmişti. Adli Tıp’ta yapılan incelemede ise minik kızın ağır şekilde defalarca şiddete uğradığı, öldüğü gece de bedenindeki morlukların makyajla kamufle edilmeye çalışıldığı ortaya çıkmıştı. Minik kızın vücudunda 80’den fazla eski ve yeni şiş, morluk kemik kırıkları tespit edilmişti. Yapılan araştırma ve sorgulamalar sonucunda ise annenin daha önce de Yağmur’a şiddet uyguladığını ortaya koymuştu.

YAĞMUR’UN ÖLÜMÜNDE TEK SUÇLU ANNE DEĞİL
Yağmur’un ölümüyle ilgili Hamburg’da ailenin bağlı bulunduğu belediye, gençlik dairesi ve anaokulları hakkında da soruşturma açılmıştı. Hamburg Eyalet Parlamentosu bünyesinde kurulan ve 11 uzmandan oluşan araştırma komisyonu (PUA), yaptığı sorgulamaların ardından elde ettiği bilgiler doğrultusunda hazırladığı 700 sayfalık raporu meclisteki partilere sundu. Partilerin konuyla ilgili değerlendirme ve kararlarını Yağmur’un ölüm yıldönümü olan 18 Aralık’a kadar açıklaması bekleniyor. Devlet tarafından bakıcı aileye verilen ama ara sıra ailesiyle görüşmesine izin verilen Yağmur, kafasında ağır yaralanma teşhisiyle hastaneye kaldırılmış, yaralanmanın sebebi tespit edilememişti. Olayda öz ailenin suçu olma ihmallerine rağmen minik kız Ağustos 2013 tarihinde öz ailesinin talebiyle aileye geri verilmişti. Yağmur’un ölümünde anne ve baba kadar, devlet kurumları ve siyasetçilerin de suçu olduğu tartışmaları ise devam ediyor.
Kaynak: İHA