Tosya Mhp İlçe Başkanlığına Muvaffak Etyemez Seçildi

Kastamonu'nun Tosya ilçesi MHP İlçe Başkanlığına Muvaffak Etyemez seçildi.

Tosya Mhp İlçe Başkanlığına Muvaffak Etyemez Seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi Tosya İlçe Olağanüstü Kongresi yapıldı. Belediye Düğün Salonu’nda yapılan kongre saat 13.30 da başladı.

Kongreye MHP MKYK üyesi Mehmet Sami Uzun, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, MHP Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Yılmazbilen, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Oruçöz, MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, delegeler ve partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulu seçildi, Divan Kurulu Başkanı MHP MKYK üyesi Mehmet Sami Uzun gündemde yer alan maddeleri okudu.

Faaliyet ve gelir gider raporları okunarak karara bağlandı. İlçe Başkanlığı’na tekrar aday olmayan Başkan İsmail Yur teşekkür konuşması yaptı. Başkan İsmail Yur görev yaptığı süre içerisinde kendilerine destek olan parti yöneticilerine ve partililere teşekkür etti. Başkan İsmail Yur görev süresi içerisinde kendilerini takip eden basın mensuplarını da unutmadı. Basın mensuplarına ayrıca teşekkür eden Başkan İsmail Yur, seçimin ardından görevi devralacak ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Uzun yıllar MHP Tosya İlçe Başkanlığı görevini yürüten İsmail Yur’a Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin tarafından plaket verildi.

Kongrede konuşan MHP Kadın Kolları Başkanı Neziha Kumcu seçimlerde İsmail Yur başkan ile görev yaptıklarını süreç içerisinde büyük destekleri olduğunu belirterek Başkan İsmail Yur’a teşekkür etti, yeni yönetim kurulu üyelerine ve yeni ilçe başkanına başarılar diledi.

Kongrede konuşan MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin; “Geçmişte Tosya MHP’nin kalesiydi. Yaklaşık 1 seneden beri bir seçim maratonu içerisinde koşturuyoruz. Bu maratonun içerisinde ilçe kongrelerimizi il kongrelerimizi yaparak inşallah teşkilatlarımızı yenileyerek yeni bir enerji ile umutla 2015 seçimlerine hazırlıklarımız kongrelerle birlikte devam edecek” dedi.

Kongrede konuşan MHP Yönetim Kurulu üyesi Ziya Yılmazbilen’in gündeminde hükümet ve Başbakan Ahmet Davutoğlu vardı. Başbakanın algı operasyonu yaptığını iddia etti.

Kongrede konuşan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar Meclis’te çıkarılan kanunlara dikkat çekti. Yeni bir kanun düzenlemesi geldiğini kaydeden Çınar PKK teröristlerin sağlık problemleri nedeniyle PKK hükümlülerine af geleceği iddialarında bulundu.

Konuşmaların ardından tek liste ile seçime giren MHP Tosya Teşkilatı üyeleri tanıtıldı, hatıra fotoğrafı çektirildi.

309 delegenin kayıtlı olduğu kongrede delegeler gelerek oylarını kullandı. Muvaffak Etyemez Milliyetçi Hareket Partisi’nin Tosya İlçe Başkanı seçildi.
Kaynak: İHA