Reçete Onay Sistemi

Samsun Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ferhat Karacan, son bir haftadır ağır aksak çalışan Reçete Onay Sistemi'nin şuan tamamen çökmüş durumda olduğunu kaydetti.

Karacan, yaptığı yazılı açıklamada, Reçete Onay Sistemi'nde yaklaşık 1 haftadır yaşanan teknik arıza nedeniyle hastaların ilaca ulaşmak konusunda sıkıntı yaşadığını belirtti.

Söz konusu teknik sıkıntılar nedeniyle hastaların uzun süre eczanelerde beklediğini ifade eden Karacan, "Günlerdir, Sosyal Güvenlik Kurumunu uyarmamıza rağmen, 7 gündür sistem önce ağır aksak çalışsa da, şu anda tamamen çökmüş durumda. Kurumun konuyla ilgili yeterli bir bilgilendirme yapmıyor olması da bizleri eczanelerimizde zor durumda bırakıyor" ifadelerini kullandı.
Söz konusu sorunun 2010 yılından bu yana sürekli yaşandığını iddia eden Karacan, sorun karşısında, Sosyal Güvenlik Kurumunun sistemin altyapısını güçlendirmek adına herhangi bir çalışma yapmadığını, eczanelerde sistemin açılmasını bekleyen binlerce bebek, yaşlı, çocuk ve acil hastaların mağdur olduğunu vurguladı.
Günlerce ilaçlarına ulaşamayan hastaların ilaçlarını ceplerinden ödeyerek almak zorunda kaldığını belirten Karacan, şunları kaydetti:
"24 bin noktada hizmet veren eczacılarımız, yıllardır kanayan yara haline gelmiş bu konuda hastalarına ne diyeceklerini artık bilememekte. Sık aralıklarla sorun yaşanan bu mevcut sistemin yerine bütün ihtiyaçları belirlenmiş, altyapısı tamamlanmış, vatandaşımıza günün gereklerine göre hizmet verebilecek yeni bir sistem oluşturulmalıdır. Samsun Eczacı Odası olarak başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ve tüm yetkililerden bu sorunlara ilişkin geçici değil, kalıcı ve bir o kadar pratik çözümler üretilmesini talep ediyor, yaşadığımız sıkıntılar konusunda daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz."
Kaynak: AA