Minikler Derste Veliler Kütüphanede

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri’ne çocuklarını getiren veliler, çocuklarının eğitimi sırasında buradaki kütüphaneden faydalanıyor.

Minikler Derste Veliler Kütüphanede

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri’nin en aktif bölümlerinden biri de kütüphaneler. Bilgi Evleri; bilgi destek programı, kulüpler, kültür etkinlikleri ve birçok aktivitenin yanı sıra öğrencilere ve velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmada önemli bir rol üstleniyor. Derince Esentepe mahallesinde bulunan Ertuğrul Gazi Bilgi Evine çocuklarını getiren anneler, derslere başlamadan önce çocuklarıyla birlikte kütüphanede kitap okumaya başladılar. "En etkili öğrenme yaşayarak öğrenmedir" sloganıyla yola çıkan bilgi evi eğitmenleri, pedagogların anne babalara her zaman önerdiği, "Çocuklarınız sizin kitap okuduğunuzu görsün. Onlar her şeyden önce sizi örnek alıyorlar" tavsiyesini bilgi evinde uygulamaya başladılar.

Bilgi Evinin çeşitli imkanlarından yararlanmak amacıyla öğrencilerini bilgi evlerine getiren anneler, kütüphanede kitap okuma etkinliği gerçekleştirerek kendi çocuklarına ve her yaş grubundan öğrenciye örnek oluşturuyor. Eğitimin ailede başladığını her fırsatta dile getiren ve aileyi eğitimin içine çeken bilgi evlerinden Ertuğrul Gazi Bilgi Evi’nde başlayan bu uygulamayla, anneler görevli bir öğretmen eşliğinde kütüphanede birlikte kitap okuyorlar. Görevli öğretmenler, velilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak ve çocuklarının eğitimlerine yardımcı olacak kitapları öneriyorlar. Veliler, öğrencilerinin çıkış saatini beklerken, bir yandan da kitap okumaktan çok mutlu olduklarını ifade ederken, Bu hem kendilerini geliştirdiklerini, hem de çocuklarına iyi birer örnek olduklarını dile getirdiler.
Kaynak: İHA