Maşukiye Meydanda Otopark Çalışması Başladı

Kartepe Belediyesi ekipleri, kayak merkezine giden güzergah üzerinde bulunan Maşukiye meydanında trafiği rahatlatmak için çalışma başlattı.

Maşukiye Meydanda Otopark Çalışması Başladı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in, Kartepe’yi turizmle anılan bir ilçe konumuna getirme hedefiyle çıktığı hizmet yolunda hızla ilerlemesi için fiziki ve görsel mekanlar oluşturma çalışmaları farklı kulvarlarda devam ediyor. Kartepe Belediyesi, meydan düzenlemeleri kapsamında hem trafik yoğunluğunu azaltacak hem de kent estetiğine katkı verecek çalışmalarına hız verdi. Kış turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Maşukiye’de başlatılan ve kayakçıların yoğun geçiş sağladığı güzergahta trafik akışını rahatlatacak meydan otopark çalışmasının ay sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor

Geleceğin Kartepe'sini inşa etme gayretinde olduklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kış turizminin önemli geçiş noktası olan Maşukiye’de her geçen gün yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Bu düzenlemelerden biri de meydan otopark çalışmamız. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekipler Maşukiye Sapanca yolu güzergahında meydana açılan 57 metre uzunluğundaki refüjü 5 metre eninde açarak yolu genişletti ve 20 araçlık bir otopark çalışmasını başlattı. Bölge halkımızı ve dışarıdan gelerek, yerli ve yabancı turistlerimizin rahatını sağlayacak ihtiyaçları ivedilikle hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA