Kumluca Cumhuriyet Meydanı Yenileniyor

Zemini yer yer bozulan Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda belediye tarafından yenileme çalışması başlatıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, zemininde yer yer bozulmaların meydana geldiği Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan çalışmaları inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yaklaşık bir ay sürecek çalışmalarda Cumhuriyet Meydanı'nın zemindeki granitler sökülecek. Yapılacak düzenlemenin ardından bin 800 metrekarelik meydan, daha mukavemetli mermerlerle kaplanacak.
Başkan Çetinkaya, Cumhuriyet Meydanı'nın yaklaşık 15 yıl önce o günün imkanları dahilinde yapıldığını, aradan geçen sürede meydanın zemininde bozulmalar meydana geldiğini söyledi.

İlçede resmi sivil tüm etkinliklerin meydanda gerçekleştirildiğini, bundan dolayı da ilçenin görünen yüzü olduğunu dile getiren Çetinkaya, "Meydanda düzenleme çalışması başlattık. Ekiplerimiz çalışmanın yaklaşık bir ay süreceğini belirtiyor. Biraz gayret ederek bu sürenin daha öne çekilmesini istiyoruz. İnşallah çalışmalar tamamlandığında Cumhuriyet Meydanı çok daha güzel bir görünüme kavuşacak ve ilçemizin çehresi değişecek" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak çalışmalar nedeniyle meydanın kısmi olarak vatandaşların kullanımına kapatılacağı, çalışmaların tamamlandığı bölgelerin ise kullanıma açılacağı bildirildi.

Kaynak: AA