Kadın Çiftçiler Girişimcilik Belgelerini Aldı

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü-KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan 25 bayan kursiyer belgelerini aldı.

Kadın Çiftçiler Girişimcilik Belgelerini Aldı

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü-KOSGEB ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan 25 bayan kursiyer Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle Girişimcilik Belgelerini Aldı. Törene Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, KOSGEB İl Müdürü Erdoğan Yüksel, Girişimcilik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Vali Yardımcısı Cemi Batuk’un açılış konuşmasının ardından Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, İŞKUR İl Müdürü, KOSGEB İl Müdürü birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.

Sertifikayı alan kursiyerler KOSGEB’e projeleri ile birlikte destek almak için başvurabilecekler. Yeni işletme kuranlar için, kuruluş giderleri, makina, büro malzemeleri, elektrik, su, telefon kira ve personel giderleri destekleri KOSGEB tarafından sağlanacak. Destek oranları, engellilerde yüzde 80, bayanlarda yüzde 70, erkeklerde ise yüzde 60 olarak uygulanıyor.
Kaynak: İHA