Gümüşhane’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları

24 Kasım Öğretmenler Günü, Gümüşhane’de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

Gümüşhane’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları

İlk olarak sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan programın ana kutlama programı Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Salon girişinde bulunan alanda açılan resim sergisinin gezilmesi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mesajı okundu.

Göreve yeni başlayan öğretmenler adına Kübra Çakır, emekli öğretmenler adına Halil Ragıp Aktaş’ın konuşmalarının ardından öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Türk tarihinde de öğretmenliğin çok eski bir uğraş alanı olduğunu, öğretmenlerin eğitim sistemi sayesinde, bireyleri öngörülen hedeflere yönelten, bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazandıran sürece liderlik ettiklerini söyledi.

Bugün bütün dünyada, milletlerin yetişmişlik düzeyleri, eğitimlerine verdikleri önemle ölçüldüğünü kaydeden Şahinkaya, “Milletlerin hedeflerine ulaşmalarında en önemli unsurlardan biri öğretmenlerdir. Öğretmenliğin önemi de bu büyük hedeflerin merkezinde olmasından ve de özünde insan oluşundan kaynaklanmaktadır.” dedi.

Vali Yücel Yavuz tarafından en kıdemli öğretmenler adına Cemal Karabulut’a, emekli olan Halil Ragıp Aktaş’a hizmet şeref belgesinin verilmesinin ardından Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’da mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Kübra Çakır’a buket takdim etti.

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan programda daha sonra 24 Kasım oratoryosu ve solo ve koro türkülerden oluşan müzik sunumu gerçekleştirildi.

Programda ayrıca öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen ortaokullar arası şiir yarışmasında il birincisi olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sümeyye Aydoğdu, liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Gümüşhane Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Halep eserlerini sundu.

Programa Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Said Serhan Hançerkıran, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA