Çomü Fen Edebiyat Fakültesi Binaları Yenilenecek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi binalarının yenileneceği bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Fen Edebiyat Fakültesi'ne 4 yeni bina yapılacağını, mevcut binaların da bu süre zarfında kullanılmaya devam edileceğini söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesinde 5 binden fazla öğrenci ve yüzlerce personel bulunduğunu belirten Laçiner, "Fen Edebiyat Fakültesi, üniversitemizin en önemli fakültelerinden biri. Ne yazık ki hizmet binası eski ve işlev açısından eğitime ve bilim yapmaya çok da uygun değil. Bizi en çok rahatsız eden husus ise laboratuvarlar ile sınıfların iç içe oluşu. Bunu değiştirebilmek için merkezi laboratuvarı devreye soktuk ve bir kısmı araç gereç oraya taşındı" dedi.

Laçiner, 2015'in ilk 6 ayında tamamlamayı umdukları bin 500 metrekarelik kimya laboratuvarlarının fakülteyi çok rahatlatacağına işaret ederek, şöyle konuştu:
"Bazı kimya laboratuvarları yeni binaya taşınınca hem sınıflar için yer açılacak, hem de daha güvenli bir binamız olacak. 2015-2016 döneminde tamamlanacak 3 yeni binayla Fen Edebiyat Fakültesi 2 mislinden daha büyük bir okula dönecek. Daha önemlisi laboratuvar alt yapısı tamamlanmış yapılara geçmiş olacaktır. Kendilerine ait konferans salonları ve amfileri de olacak. Elbette Ulupınar Gözlemevi'ne dönük yeni yatırımlarımızla burada en az 2 bin metrakerelik ofisler ve bir konferans salonunu da 2015 yılı içinde tamamlayacağız."
Prof. Dr. Sedat Laçiner, yeni binalarla deney yapma ve proje hazırlama kapasitelerinin daha da artacağını ifade ederek, "Binalar esas işimiz değil. Ancak esas işimizi yapabilmemiz için yapı ve teknik alt yapımızı eksiksiz hale getirmemiz gerekiyor. Fen Edebiyat Fakültesi'nin yenilenmesi projesi bu amaçla devreye sokuluyor. İçinde daha iyi bilim ve daha iyi eğitim yapabilmek için tüm mazeretleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. ÇOMÜ ailesi bunu hak ediyor" diye konuştu.

Kaynak: AA