Çanakkale'den Kısa Kısa

LJanakkale Belediye BaşŸkanı ǜlgür Gökhan, "Kadına Yönelik şžiddete KarşŸı Uluslararası Mücadele ve DayanışŸma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gökhan, dünya üzerinde her milletin övüneceğŸi başŸarıları bulunduğŸunu, tüm bu başŸarılara imza atan insanların ne yazık ki madalyonun arka yüzünde bambaşŸka dramlara, ayıplara ve yaralara neden olduğŸunu bildirdi.
Kadına yönelik şŸiddettin bu ayıbın ve kapanmak bilmeyen yaraların en başŸında geldiğŸine işŸaret eden Gökhan, şŸunları kaydetti:
"Bu derin yaranın kanamasını dindirmek ve etrafa yaydığŸı acıları sarmak için atılan adımlar her geçen gün biraz daha büyüse de ne yazık ki ülkemizde ve dünyada şŸiddete maruz kalan kadınların sayısı azımsanmayacak sayıda varlığŸını sürdürüyor. şžu bilinmelidir ki aciz olan şŸiddete maruz kalan değŸil, şŸiddete başŸvurandır. Bunun için böyle bir durumla karşŸı karşŸıya gelenin yapması gereken utanmak, başŸını eğŸmek değŸil, aksine bu durumun üzerine gitmek, bununla mücadele etmek ve buna direnmektir. Birey olarak, grup olarak, toplum ve devlet olarak birlik içerisinde, bu gidişŸata dur demek için mücadele etmeliyiz."

- Gençlik DeğŸişŸimi programı

LJanakkale Belediyesi ile Almanya'nın Osnabrück kenti belediyesi arasında devam eden kültürel ilişŸkiler kapsamında her yıl karşŸılıklı olarak düzenlenen "Gençlik DeğŸişŸimi" programına bu yıl LJanakkale'den gençler katılacak.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 20-29 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşŸtirilecek programa katılacak gençler, Osnabrück ve Berlin'de hazırlanan gezi programında buluşŸacak. Gezi esnasında farklı bir ülkenin kültürünü ve tarihini öğŸrenme fırsatı elde edecek gençler, bu değŸişŸimler esnasında çeşŸitli tecrübeler kazanma fırsatına sahip olacak.
LJanakkale'de yaşŸayan, 16-20 yaşŸ arasında gençlerden oluşŸturulacak grup üyelerinin Almanca bilmesi tercih edilecek.
BaşŸvurular 15 şžubat'a kadar LJanakkale Belediyesi KardeşŸ Kent Elçisi Zeynep Akar'a yapılabilecek.
 
Kaynak: AA