Çan'dan Kısa Kısa

Çan Anaokulu'nca kermes düzenlendi.

Karşıyaka Mahallesi'nde 155 öğrencisiyle hizmet veren okulun Okul Aile Birliği üyelerince organize edilen kermez Çan Belediyesi Sergi Salonu'nda yapıldı.
Yiyecek, içecek ve öğrencilerin yaptığı çalışmalarının satıldığı kermesten elde edilecek gelirle okulun ihtiyaçları karşılanacak.
- Ziraat Odası'ndan basın açıklaması
Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, yeni termik santral kurulmasını istemediklerini söyledi.

Şahin, odanın yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de enerji açığı olduğunu bildiklerini, bunu kapatmak için ciddi yatırımlar yapıldığının farkında olduklarını söyledi.

Enerji üretimini arttırma çabaları içinde hali hazırda "çevreye en ağır yükü olan termik santrallerin kurulmasına ve çevresinin yaşanamaz hale gelmesine, bitkisel ve hayvansal ürünlerin verim ve kalitelerinin bozulmasına, suyun siyanürlü akmasına" seyirci kalamayacaklarını aktaran Şahin, şöyle konuştu:
"Yeni termik santral kurulmasını istemiyoruz. Yöremizde çevreyi ve tarımı dikkate almayan, altın arama madenciliği ve yeni termik santrali inşası ile ilgili çalışmaların bir an önce durdurulmasını, Kara ve Kazdağları'nın temiz kalmasını, bu yörede tarım ve hayvancılık yapan bizlerin geçim kaynaklarımız, sağlığımız hatta yaşamsal hakkımız için binlerce üreticimiz adına talep ediyoruz."
Kaynak: AA