Çalışan Kadınlar Turşuyu Hazır Alıyor

Eskişehir’de çalışan kadınlar evde yapamadıkları turşuyu hazır alarak ihtiyaçlarını karşılıyor.

Çalışan Kadınlar Turşuyu Hazır Alıyor

Sonbahar mevsimine girilmesi ile birlikte birçok kadın kışa hazırlık için turşularını kurup hazırlıklarını tamamlarken, bu hizmeti veren iş yerlerindeki yoğunluk da arttı. İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bulunan turşucu dükkânına, havaların soğumasıyla birlikte daha fazla müşteri gelmeye başladı.

Özellikle çalışan kadınların turşu aldıkları dükkâna, her yaştan vatandaş uğrayarak ihtiyacını karşılıyor. Kendi ürettikleri turşuları vatandaşın hizmetine sunduklarını söyleyen dükkân sahibi Sedat Atalay, havaların soğumasının satışlarını etkilediğini belirtti.

Acı biber turşularının daha çok istendiğini ifade eden Atalay, “Genelde salatalık, lahana ve acı biber turşusu tercih ediliyor. Vatandaş acı biber turşularının diğerlerine göre daha çok tercih ediyor. Bunun sebebi ise soğuk havalarda direnci arttırarak hastalıklardan koruması. Uzmanlar acının bütün mikrop ve bakterileri öldürdüğünü söylüyor. Acı biberin böyle bir etkisi var” diyor.

EV KADINLARI DAHA ŞANSLI
Turşu konusunda ev kadınlarının daha şanslı olduklarını söyleyen Atalay, “Turşuları daha çok memur kesimi, çalışan kadınlar alıyor. Çünkü çalıştıkları için kadınların turşu yapacak pek vakit bulamıyorlar. Ancak ev kadınları daha şanslı bu konuda, kendi turşularını kendileri yapabiliyorlar” dedi.

Baba mesleğini yıllardır sürdüren Atalay, turşunun kilogramının 10, bardağının ise 1 buçuk TL’den satıldığını belirtti.

Kaynak: İHA