Vali Tuna’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.


Mesajında, Milli eğitimin fedakarlık timsali, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarı öğretmenlerin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü artan mutlulukla kutladıklarını belirten Vali Tuna, aynı zamanda bu sevinci paylaştıklarını ifade etti.

Yeni şeyler üretebilmek ve hayata dair yeni değerler katabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı olduğunu kaydeden Vali Tuna, “Öğretme evrensel bir uğraştır. İnsan doğumundan ölümüne kadar sürekli öğrenme içerisindedir. Beşikten mezara kadar öğrenmeyi tavsiye eden kültürümüzde de “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyen Hz. Ali, öğrenmenin ve öğretmenin önemini yüzyıllar öncesinden belirtmiştir. Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bugünlerde bilgi toplumu olmanın en temel şartı eğitimli insan gücüne sahip olmaktır. Gelişen dünya koşulları ile aynı zaman diliminde omuz omuza ileriye gitmek, sadece ve sadece eğitimle gerçekleşir” diye belirtti.

Öğretmenliğin, dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden biri olduğunu aktaran Vali Tuna, “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde öncü rolünü sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlik mesleğine onur ve saygınlık kazandırdığını vurgulayan Vali Tuna, şunları kaydetti:
“Bizlerden geleceği devralacak yavrularımızı sevgiyle besleyen değerli öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleğinin manevi karşılığı olarak değerlendirmektedir ve bu bakımdan görevlerin en güzeline sahiptirler. “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” diyen başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş Türk eğitiminde çok büyük anlam ve önem taşıyan Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni 24 Kasım 1928 tarihinde kabul ederek öğretmenlik mesleğine çok somut ve etkin bir biçimde katılmıştır. Bu katılımıyla öğretmenlik mesleğine verdiği değeri göstermekle birlikte, onur ve saygınlık kazandırmış, öğretmenlik mesleğini yüceltmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; üzerimizde en az anne babalarımız kadar hakları olduğuna inandığımız ve emeklerinin karşılığını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz saygı değer öğretmenlerimizden ebediyete intikal etmiş olanlarına Allah’tan rahmet, emekli ve hâlen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, geleceğin aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar; sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”
Kaynak: İHA