Soma Kozanlı’nın Su Sorunu Çözülüyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, İçme Suları Daire Başkanlığı ekipleri özellikle yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşayan Soma ilçesine bağlı Kozanlı Mahallesi’nde sondaj çalışması gerçekleştirdi.

Soma Kozanlı’nın Su Sorunu Çözülüyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü çalışmalar ile mahallelerde yaşanan su sıkıntısına çözüm üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Soma ilçesine bağlı Kozanlı Mahallesi’nde jeofizik çalışması gerçekleştirildi.

Yapılan jeofizik çalışmaları doğrultusunda 180 metre derinliğinde açılacak olan sondaj kuyusu ile mahalleye yetecek miktarda su alınabileceği tespit edildi. Bu kapsamda 180 metre derinliğinde sondaj açma çalışmalarını gerçekleştiren MASKİ ekipleri, elde edilen sonuçların Kozanlı Mahallesi’nin mevcut su kaynağından iki kat daha fazla suya sahip olacağını belirtti.

Su arama çalışmaları ile ilgili MASKİ İçme Suları Daire Başkanı Nurettin Aytekin, “Kozanlı Mahallesi’nde su kaynaklarının yetersizliği ve yaz aylarında mahallenin içme suyu yaşaması nedeniyle böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmanın mahalle halkımızın içme suyu noktasında oldukça önemli bir soruna çözüm olacağını düşünüyorum. Elde edilen sonuçlar mevcut mahalle halkının kullandığı sudan iki kat daha fazla suya sahip olacağını gösterdi. İnşallah son testlerin yapılmasıyla bu kaynaktan elde edilen içme suyunu halkımızın kullanımına sunacağız” diye konuştu.

MAHALLE UZUN YILLARDIR SU SIKINTISI YAŞIYOR
Özellikle yaz aylarında vatandaşların içme suyu sıkıntısı yaşadığını belirten Kozanlı Mahalle Muhtarı Sami Özer, “Kozanlı halkı olarak özellikle yaz aylarında neredeyse içmeye su bulamıyoruz. Bu su sıkıntısını gidermek için MASKİ ekipleri sondaj çalışması gerçekleştirdi. Mahalle halkımız uzun yıllardır su sorunu yaşamaktadır. İnşallah tahlil sonuçlarından olumlu bir sonuç elde edilirse vatandaşlarımız bu hizmetten oldukça memnuniyet duyacaklar. Su sorunumuzun çözülmesi işin desteklerini bizden esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürümüz Yakup Koç’a ve MASKİ çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA