Seferihisar Çocuklar Kadar Şendi

Sakin Şehir Seferihisar'da "Çocuk Hakları Günü" nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Seferihisar Çocuklar Kadar Şendi
Çocuk Belediye Başkanı Defne Kepcan ve Seferihisar Çocuk Meclisi’nde görevli çocuklar ve aileler ellerinde "Doğuda Batıda ve Tüm Dünyadaki Çocukların Okumasını İstiyorum", "Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim", Çocuk Aklı Deme Çocuk Haklı" gibi dövizlerle, çarşı meydanından Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne yürüdü. Haklarını sloganlarla hatırlatan çocuklara Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.
Yürüyüşün ardından Seferihisar Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde ilginç bir kutlama programı yaşandı. Çocuk Belediyesi’nde görevli eğitmenler tarafından çocuklara sürpriz bir gösteri hazırlandı. Özel günlerde günlerce çalışarak sahneye çıkan çocuklar, bu defa kendilerine ayrılan koltukları doldurdu ve eğitmenlerinin gösterilerini izledi. Tiyatro oyunları ve illüzyon gösterisiyle keyifli anlar geçirenler çocuklar, müzik eğitmenlerinin verdiği konserde hep birlikte şarkılar söyleyerek dans etti. Programın sonunda çocuklar ve eğitmenler pasta keserek Çocuk Hakları Günü’nü birlikte kutladı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer çok keyifli bir gün geçirdiklerinin altını çizdiği konuşmasında; “Çocuk Dostu Kent adayı bir yer olarak, bundan üç yıl çocukları ilçenin yönetiminde söz sahibi yaptık. Her yıl yeni bir belediye başkanı ve çocuk meclisi seçiyoruz. Çocukları yarının büyükleri olarak değil bugünün ortakları olarak, bugün yaşadıkları ilçede yapılacak çalışmalarda fikirlerini söyleme olanağı sunuyoruz ve fikirlerini önemsiyoruz,. İnanılmaz görüşler, çok farklı düşüncelerle karşılaşıyoruz. Bugün bu çocuklar Çocuk Hakları Günü’nde yine çok güzel görüntülere imza attılar. Ama en ilginci ise eğitmen arkadaşlarımızın çocuklara hazırladığı sürpriz kutlama programı yapması oldu. Eğitmenler, çocuklara bu defa ders vermedi, sahneye çıkıp çocukları eğlendirdi. Çok ilginç ve keyifliydi. Bu vesileyle Türkiye’deki ve dünyadaki bütün çocukların, Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum. Umuyorum ki her gelecek yeni yıl çocuklarımızın daha iyi şartlarda yaşadığı, yetiştiği, “şiddet ve savaş” görmediği yıllar olur” dedi.

Kaynak: İHA