Özbilge Açıklaması

Muğla’nın Milas ilçesinde 18’ncisi düzenlenen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şubesi Aşure etkinliği, kalabalık bir katılımla gerçekleşti.

Özbilge Açıklaması
Etkinlik sabah saatlerinde Didim Cemevi Post Dedesi Kamber Buyruk’un duası ile karıştırılan kazanlarda aşure kaynatılması ile başladı.

Aşure günü etkinliğine CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği yönetici ve üyeleri, ADD Milas Şubesi, TÜMBELSEN Milas Şubesi, Eğitim Sen Milas Şubesi, Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi, MİFAD ve Milas Çarşı Grubu sivil toplum örgütleri temsilcileri, CHP, ÖDP ve HDP temsilci ve üyeleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Muğla Şubesi yönetici ve üyelerinin yanı sıra büyük çoğunluğu yörede yaşayan alevi vatandaşlar katıldı.


Cemevi yerine pazar yerlerinde aşure etkinliği gerçekleştirmenin verdiği rahatsızlığı dile getiren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şubesi Başkanı Akif Özbilge, “Alevi açılımı diye bir şey yok. Ayrıca, Alevilerin açılıma ihtiyacı yok. Çünkü Aleviler yolunun inancını yaşıyor. Biz, devletin alevisi değil inancımızın yolundayız. Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan. Bizim yolumuz pir yolu. Biz, satılmış alevi pirlerinin, dedelerinin değil, biz yolumuzun önderleriyle yolumuzun pirleriyle yürüyoruz. Onun için açılım bizi bağlamıyor demeyelim ama bizi çok ilgilendirmiyor. Alevi açılımı ile diyanet vakfını kaldırsınlar, alevi inancının önderlerine hak versinler. Türbelerimizi dedelerimizi bize teslim etsinler. Biz o zaman özgürlüğümüzü almışız demektir. Yoksa bizim alevi açılımı ile işimiz yok” dedi.

Etkinlik yerel sanatçı Ezgi Dalan konseriyle renklenirken, kazanlar dolusu hazırlanan aşure kalabalığa dağıtıldı.
Kaynak: İHA