Kardeş Şehir Freiberg'den Anlamlı Ziyaret

Hatay’ın Erzin ilçesinin kardeş şehri Almanya’nın Freiberg kentinden gelen 4 kişilik heyet, çeşitli ziyaretlerde bulundu.


Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek’i ve Kaymakamı Hasan Yaman’ı ziyaret heyet, geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketi sonrasında kardeş şehrin belediye başkanı ve kaymakamına “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Geçtiğimi ay içerisinde Erzin’de yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarını da ziyaret eden heyet, burada da başsağlığı dileklerinde bulundu. Daha sonra Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünü'nü ziyaret eden heyet, özürlülerin kullanmaları için tekerlekli sandalye, yürüteç ve baston hediye etti.

Kardeş şehir Freibeg heyetinin ‘Kardeş Okul Bahri Çelen Anadolu Lisesi’ ziyaretinde ise bir süredir gerçekleştirilemeyen öğrenci değişim projesinin tekrardan hayata geçirilmesi konusunda çalışmalara başlanılması kararı alındı.

Ziyaretin son durağı ise Erzin Belediye Spor Kulübü oldu

Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, “Bir süredir kardeş şehir ilişkilerimizi maalesef gerçekleştiremiyorduk. Ancak bundan sonra artık eskisinden çok daha fazla karşılıklı ziyaretler ve çok daha değişik projeler üzerinde inşallah birlikte çalışma imkanı bulacağız. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca değerli Freiberg’li dostlarımızın bu gelişlerinin özellikle yaşadığımız afet sonrası bir taziye ziyareti anlamı taşımasından dolayı da Erzin halkı adına kendilerine yürekten teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Heyet 2 günlük ziyaretin ardından ülkelerine geri döndü.
Kaynak: İHA