Karatay Belediyesinden Obruk Gölü Çevresine Dinlenme Alanı

Karatay Belediyesi, yeşil alan, park, asfalt, temizlik çalışmaları ve ağaçlandırma çalışmalarıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Konya merkeze yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta bulunan Obruk Hanı ve Obruk Gölü'nde incelemelerde bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya- Kapadokya arasında yolculuk yapanların uğrak yeri olan Obruk Hanı ve Obruk Gölü etrafında belediye olarak bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan bu bölgeye çevre düzenlemesi, park ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak gölgelikli dinlenme mekanı hazırlandığını vurgulayan Hançerli, şunları kaydetti:
"Tarihi Obruk Hanı etrafında, yıkılan eski binanın çevresinin yeşillendirildiğini parke, tretuvar ve bordür çalışmalarıyla güzel bir mekana kavuşturuldu. Anadolu Selçuklu döneminde ticaret yolu üzerinde kurulan hanlardan biri olan Obruk Hanı, turizm açısından önem taşıyor. Bir yandan Obruk Hanı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilirken diğer yandan Karatay Belediyesince de etrafının güzelleştirilmesi adına gerekli çalışmanın yürütülüyor. Dinlenme mekanı kısa zamanda hizmete girecek."
Kaynak: AA