Kadınlar Urla'da Elele Verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 İlçe Belediye’nin “Kadın” ve “Kadın Sorunları”na yönelik çalışmalar yapan birimlerinin yöneticileri ve çalışanlarının bir araya gelerek, işbirliği, ortak akıl ve deneyim bilgi paylaşımı yapılmasının amaçlandığı Yerel Yönetimlerde Kadın Birimleri Koordinasyonu kasım ayı toplantısı İskele Urit Restorant’ta gerçekleşti.

Kadınlar Urla'da Elele Verdi

Toplantıya; Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Başkan Danışmanı Belgin Hoşsu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, İzmir Büyükşehir Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Aydan Ünal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Erkek Eşitlik Birimi Sorumlusu Melek Sarı, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı Ege Koordinatörü Ayşe Temiztaş, Karabağlar, Seferihisar, Bergama, Kemalpaşa, Konak, Çiğli, Narlıdere, Bayraklı ve Buca belediyelerinin kadın çalışmaları yapan birimlerin sorumluları katıldı.

Tüm İzmir’de ortak çalışma platformu oluşturmak amacıyla bir araya gelen yönetici ve çalışanların bugünkü gündem maddesini Urla Belediyesi desteğiyle Urla’daki üretici kadınları sosyal ve ekonomik hayata kazandırmak amacıyla kurulan “ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” oluşturdu. Kadınların toplumsal hayatta var olmasını hedefleyen toplantıda, kooperatifleşme sürecinde nasıl yol izleneceği konusunda bilgi paylaşımı yapıldı.

Balcıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi kent koleji çalışmaları dahilinde ilçelerde eğitim taleplerini değerlendirerek yanıt vereceklerini ve istihdam eğitimlerinde kadın öncelikli çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, kadın sığınma evlerini merkezleştireceklerini ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kadın hareketlerini çok önemsediğini söyleyen Başkan Uyar, “Toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlı olarak kadınlarımıza her zaman sahip çıkacağız.” diye konuştu.

Uyar, Urla Belediyesi’nin Urla Sıra Mahallesi’ndeki Roman vatandaşlarına daha kaliteli yaşam hakkı sunmak için geliştirdiği Roman Mahallesi Projesi’nin meslek edindirme ayağında Roman genç kızları için verilen kuaförlük kursları ile Roman kızlarının meslek sahibi olduklarını ve sonrasında okul hayatlarına geri döndüklerini belirtti.

Kaynak: İHA