Hüseyin Gülerce, Kılıçdaroğlu'nun MİT iddiasını değerlendirdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun MİT iddiasını değerlendiren Hüseyin Gülerce, “Belgelerini ortaya koymazsanız bu iftara olur” dedi. CHP’yi karıştırmak için MİT’e ihtiyaç olmadığını savunan Gülerce, parti içindeki karışıklığın nedenini açıkladı.

Hüseyin Gülerce, Kılıçdaroğlu'nun MİT iddiasını değerlendirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT'i suçlayarak partilerine operasyon yapıldığını iddia etmişti. Ankara'yı karıştıran iddia ile ilgili son değerlendirme Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce'den geldi.

“BELGE YOKSA İFTİRA OLUR”

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl programında konuşan Gülerce, “Bunlar milli bir kurum ile ilgili çok ağır iddialar. Böyle bir şey varsa hepimizin demokrasi adına karşı çıkması gerekir. Kaş yapalım derken de göz çıkartılmaması lazım. Bu iddiadan öte çok ağır bir suçlama. Delil nerde? İsim verirsiniz. Böyle bir şey varsa demokrasiyi savunan herkes onunla beraber. MİT böyle bir şey yapamaz. Böyle bir şey oluyorsa devletin çivisi çıkmış demektir. Ama bunun tersi, böyle bir şey yok ve Kılıçdaroğlu bunu dillendiriyorsa demokratikleşme sürecinde kurumlara çok büyük zarar olur. Şaibe bulaştırmış olursunuz. Size yakışan bunun belgeleri ortaya koymaktır. Belgelerini ortaya koymazsanız bu iftara olur” dedi.

“CHP'Yİ KARIŞTIRMAK İÇİN MİT'E GEREK YOK”
CHP'yi karıştırmak için MİT'e ihtiyaç olmadığını savunan Gülerce “Şu anda CHP'deki karışıklığın tek bir izahı var; mesele ne ideolojiktir ne de ulusalcılıktır. Mesela 2015 haziranında yapılacak seçimlerdir.” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki seçimlerin Türkiye için büyük önem taşıdığını anlatan Gülerce, “Maalesef Türkiye'de adayları belirleme liderlerin iki dudağı arasındadır. Kılıçdaroğlu'nun kendisini aday göstermeyeceğini anlamış olanlar Kılıçdaroğlu'nu ve liderliğini gündeme getirerek kendisini haklı gösteren gerekçeler söylemiş oluyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendilerini seçilecek yerden aday göstereceğini bileseler bunu asla yapmazlar.” şeklinde konuştu.