Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun ilçesini ziyaret etti.

Topaca, Kaymakam Hacı Hasan Özyiğit ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile görüştü, bilgi aldı, ilçede yürütülen yürütülen kamu hizmetlerini inceledi.
Ziyarete İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile resmi kurum müdürleri katıldı.


- Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'ın Öğretmenler Günü mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Savaş, mesajında ülkemizin güzel insanlarının yetiştirilmesinde emeği tartışılamayacak derecede bilinen ve hissedilen öğretmenlerin varlığının geleceğin teminatı olmaya devam ettiğini belirtti.

Çağdaş ülkenin aydınlık geleceğinde rol alacak bireyler yetiştirilmesinde en büyük payın öğretmenlerin olduğunu ifade eden Şavaş, şunları kaydetti:
''Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, bilimselliğin ışığında Türk evlatlarının milli, ahlaki, manevi, insani ve kültürel sorumluluğunu omuzlarınızda taşımaktasınız. Muasır medeniyetler seviyesine yükselmemiz sizin emekleriniz sayesinde gerçekleşecektir. Cumhuriyetimizin bizden istediği fikri hür, vicdanı hür nesiller sizin özverili çalışmalarınız neticesinde hayat bulacaktır. Sizin sevginiz ve varlığınız sayesinde bu toplum hak ettiği değere ulaşacaktır. Bağımsızlığımızın ve demokrasimizin güçlenerek devam etmesi sizin kararlılığınız ve katkılarınızla mümkündür. Vatan topraklarının her bir parçasını sevginiz, sabrınız, hoşgörünüzle yaşanabilir kılmaktasınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm eğitimcilerimize Allah'tan rahmet diler; hayatını eğitim aşkıyla sürdürmeye devam eden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi hislerimle kutlarım.''

Kaynak: AA