Eşme Ak Parti’de Ali Arık Güven Tazeledi

Uşak AK Parti’nin 5’inci Olağan Kongreleri kapsamında, Eşme İlçe Başkanı Ali Arık, tek liste ile gidilen seçimde güven tazeledi.

Eşme Ak Parti’de Ali Arık Güven Tazeledi

Eşme Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan ve 400 delegenin oy hakkının bulunduğu kongreye katılan AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, partisinin teşkilat mensuplarının ne yaptığını bildiğini ve diğer siyasi yapılanmalardan farklı olduğunu ifade etti.

Basri Yıldırım, partisinin seçim ve kongrelere alıştığını belirterek, “Her seçimden ve kongreden güçlenerek çıkan partimiz, yeni Türkiye idealini gerçekleştirecek. En eski ve en yeni üyelerimizle eşgüdümlü çalışacağız” dedi.

Partisinin il ve ilçe teşkilatlarının genel seçimde başarılı olacağını kaydeden Basri Yıldırım, “Kongrelerin ardından birlik ve beraberlik içinde yapılan çalışmaları tek tek kapı kapı dolaşarak ve esnaf ziyaretleriyle anlatmaya devam edeceğiz. Köy ve mahalle ziyaretlerimiz hiç eksik olmayacak. Bizim önceliklerimiz 2023, 2053 ve 2071’e dair ideallerimi gerçekleştireceğiz. Bizim Eşme’ye ve Uşak’a dair hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Gezicilerin yapılmaması için uğraş verdiği bütün projeleri, düşmanlara inat tamamlayacağız” ifadesini kullandı.

330 VEKİL İÇİN UŞAK’TA 3’TE 3 SÖZÜ VERDİ
2015’te yeni ve sivil Anayasa sözü verdiklerini hatırlatan Basri Yıldırım, bunun gerçekleşmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeterli milletvekili sayısına ulaşmaları gerektiğini söyledi.

“Önümüzdeki süreçte ayaklarımızda pranga olan Anayasa’nın değişmesi için de elimizden geleni yapacağız” diyen Basri Yıldırım, şöyle devam etti: “Anayasa için gerekli olan 330 milletvekilini çıkaracağız. 330’a ulaşmak için Uşak’ta da 3’te 3 olması için büyük uğraş vereceğiz. Memleketin üzerinde vesayet kuranlarla bugüne kadar mücadele ettiğimiz gibi, mücadelemiz sürecek.” Bir dönem daha AK Parti Eşme İlçe Başkanı seçilen Ali Arık, partisinin uzun yıllar seçim kazanamadığı ilçenin kaderinin, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde değiştiğini ifade etti.

10 Ocak 2014’te Belediye Başkan adayı olan Hacı Mustafa Çetin’in yerine göreve gelen Ali Arık, yerel seçimleri kazanmak için sıkı bir çalışma temposu sergilediklerini dile getirerek, “Seçimleri birlik ve bütünlük içinde mücadele ederek kazandık. AK Parti’nin belediyeyi almasının ardından, ilçemize bir çeki düzen verildi.

Vatandaşın temel sıkıntılarını giderme adına önemli adımlar atıldı. Devam eden yatırımların yanı sıra, yeni projelerle Eşme’yi hak ettiği yere getireceğiz. İlçe halkımızın bize duyduğu güveni boşa çıkarmayacağız. Partimiz kurulduğu günden beri hizmet edenler ve henüz yeni olanlar arasındaki uyumu sağladık ve 2015 seçimlerine diri bir teşkilatla giriyoruz. Hedefimiz 3’te 3’e en fazla katkıyı vermek” şeklinde konuştu.

Kongreye; AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan, AK Parti Kurucu İl Başkanı Nuri Arslan ve çok sayıda partili katıldı.

Tek liste ile gidilen kongreye katılımın yüzde 75 olduğu belirtildi.
Kaynak: İHA