Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na MİT yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT ile ilgili iddiasını değerlendirdi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na MİT yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT ile ilgili iddiasını değerlendirdi. MİT'i zan altında bırakacak açıklamalardan kaçınılması gerektiğini belirten Erdoğan, ''Vehimlerle siyaset yapılmaz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvator Ginesi dönüşü uçakta soruları yanıtladı.

Erdoğan "MİT'in şu veya bu partiyi bölmek gibi bir işi asla olamaz. MİT, iktidar da dahil olmak üzere, herhangi bir parti için çalışan bir kurum değildir" şeklinde konuştu.

''ÜÇÜNCÜ GÖZ'' TARTIŞMASI

Erdoğan'ın gündeminde çözüm sürecinde "üçüncü göz" tartışmaları da vardı.

Üçüncü göz ile bu konunun çözülemeyeceğini belirten Erdoğan, ''Artık Kürt'üyle, Türk'üyle kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz" ifadelerini kullandı.

AFRİKA'YA ''PARALEL'' UYARISI

Afrika ülkerine yönelik yaptığı "pararlel yapı" uyarısına da değinen Erdoğan, bölgede eğitim konusunda alternatiflerin üretilmesi gerektiğini, bazı modeller üzerinde Milli Eğitim Bakanlığının çalıştığını söyledi.

PAPA'NIN TÜRKİYE ZİYARETİ


Papa'nın Türkiye'ye yapacağı ziyareti de değerlendiren Cumhurbaşkanı, Papa'dan İslam ve terör ifadelerinin bir arada kullanılmaması yönünde çağrı yapmasını isteyeceklerini söyledi.

''İNŞALLAH 2015'E ÖYLE GİRERİZ''

Bakanlar Kurulu'na başkanlık etme yetkisini kullanıp kullanmayacağı yönündeki soruya ise Erdoğan, ''O yetkiyi kullanmamak diye bir şey olmaz, kullanacağız. İnşallah 2015'e de öyle gireriz" dedi.