Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Eskişehir'i Temsil Edecek

Başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle Eskişehir'de "yılın öğretmeni" seçilen 16 yıllık öğretmen Banu Dikmen Ada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Eskişehir'i temsil edecek.

Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Banu Dikmen Ada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıllık öğretmenlik hayatında öğrencileriyle çok sayıda proje geliştirdiklerini söyledi.

Öğretmenler Günü'nde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davet edilmesinin kendisine heyecan verdiğini anlatan Ada, şöyle konuştu:
"Öğretmen seçim komisyonu beni bu onura layık görmüş. Heyecanlıyım çünkü Eskişehir'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın açılışında temsil edeceğim. Bu bir öğretmen için onur verici bir durum. Seçilmiş olmak insana mutluluk veriyor. İnşallah bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getiririm. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Başöğretmen' unvanını aldığı güzel ve anlamlı günde köşkün resepsiyonuna çağrılmak gerçekten insana ayrı bir gurur veriyor."
-"Öğrencilerime model olmaya çalışıyorum"
Ada, uluslararası kongrede makale sunumu yaptığını ve akademik çalışmalarının da olduğunu dile getirerek, okul öncesi eğitimde öğrenme merkezlerine ilişkin kitap bölümlerinin olduğunu kaydetti.

Liseler arası proje yarışmalarında çok sayıda derece aldıklarını anlatan Ada, şöyle devam etti:
"Liseler arası proje yarışmasında 'okul öncesi eğitim konusunda okula gelemeyen çocukları evde nasıl eğitiriz' diye bir çalışma yapmıştık. Bu projeyle derece elde ettik. Hacivat-Karagöz karakterlerini kullanarak küresel ısınmaya değindiğimiz tiyatro oyununu yazdık. Bu projeyle il birincisi olduk. Öğrencilerime akademik, kişisel, mesleki eğitim ve nasıl iyi bir insan olunur konusunda model olmaya çalışıyorum."
Kaynak: AA