Aydın'dan Kısa Kısa

Didim ilçesinde başlatılan kampanya kapsamında 3 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye verildi.

Halk pazarında düzenlenen kermeste Didim ve Yöresi Engelliler Derneği (DİYED) ve Didim Kent Konseyi bünyesindeki Yabancılar Çalışma Grubu (Help İn Hands) işbirliğiyle düzenlenen "10 engelliye 10 akülü sandalye" kampanyası kapsamında alınan 3 akülü tekerlekli sandalye, 3 engelli vatandaşa teslim edildi.
Engelli vatandaşlara teslim edilen ve 8 bin 790 liraya mal olan 3 akülü tekerlekli sandalyenin buradan elde edilen gelirle alındığı bildirildi.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, şimdiye kadar 20 akülü tekerlekli sandalye bağışladıkları bilgisini verdi.
Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu temsilcisi Lyne Cole'da engellilere katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, ilçedeki restoranlarda, işletmelerde ve pazarlarda ikinci el eşya satışı yaparak gelir elde ettiklerini ve bu gelirlerle engellilere katkı sağladıklarını belirtti.

- Teç-Sen yönetimi tanıtıldı
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçelerindeki eğitim kurumlarında görev yapan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikasına (TEÇ-SEN) üye memur, teknik personel ve hizmetliler tanışma yemeğinde buluştu.
Nazilli Öğretmen Evi'nde verilen yemekte konuşan, TEÇ-SEN Aydın İl Başkanı Taşkın Ayhan, sendiklarının kuruluş amacı ve çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.
Tüm ilçelerde teşkilatlanmayı hedeflediklerini belirten Ayhan, üye sayılarını artırmaya yönelik faaliyet yürüttüklerini ifade etti.

-Huzurevi sakinlerinin gezisi
Didim Belediyesi'nin sosyal faaliyetleri kapsamında huzurevinde kalan yaşlılar için Bafa Gölü gezisi düzenlendi.

Bafa Gölü'nde düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya gelen huzurevi sakinleri, müzikli eğlencelere de eşlik etti.
Didim Belediyesi Huzurevi Birim Amiri Özdal Gündüz, ayda bir kezde olsa bu gibi eğlence ve kahvaltı seyahatlerinin düzenlenmesinin huzurevi sakinleri açısından önemli olduğunu, etkinliklerine Didimli vatandaşların katkısını beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA