Ak Parti Emirdağ İlçe Kongresi Yapıldı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti iktidarında Türkiye’de eğitimden sağlığa ve ulaşıma varana kadar her alanda büyük yatırımlar yapıldığını söyleyerek, “Köylerde bile yapılmamış olan alt yapı sorunları AK Parti iktidarlarında giderildi” dedi.

Ak Parti Emirdağ İlçe Kongresi Yapıldı

AK Parti Emirdağ İlçesi 5. Olağan Kongresi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tek liste halinde yapılan kongrede mevcut başkan Serkan Koyuncu, delegelerin güvenoyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Başkan Yurdunuseven, kongrelerin dayanışmanın ve birlikteliğin en önemli organizasyonu olduğunu anlattı. Yurdunuseven, yaşanan kırgınlıkların unutularak, 2015 yılında yapılacak seçimlere odaklanılması gerektiğini vurguladı. Yurdunuseven şunları söyledi:
“Kongreler bizim için birlik ve dayanışmamızı artıracak, hizmet kervanımızı büyütecek ve genişletecek organizasyonlardır. Kongre öncesindeki tüm çalışmaları hepimiz için ‘daha iyinin’ bulunmasına yönelik çabalar olarak görülmesini istiyorum. Eğer, bir kırgınlık yaşanmışsa bunu da unutmanızı ve önümüzdeki hedeflere odaklanarak ilerlemenizi talep ediyorum. Sizlerin dava anlayışının da başkasına müsaade etmeyeceğini de biliyorum. Sizler ‘Şefkat ve Merhamet’ timsali bir Peygamber’in ümmetisiniz. Aranızdaki tüm işler de O’nun davranışlarına uygun olmalıdır. Sizlerin bu anlayışları ve gayretleridir ki, AK Parti’yi 13 yıldır girdiği her seçimde başarılı kılıyor. Bu başarı da ülke insanına büyük hizmetler götürülmesine vesile oluyor. Hastane parasını ödeyemediği için hastane de rehin kalan hasta dönemleri bitti. Bu ülkede yaşayan herkes kaliteli sağlık hizmetine ulaşabiliyor. Köylerde AK Parti iktidarlarına kadar yapılmamış olan alt yapı sorunları giderildi. Su, kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Kış geldi mi, çamur deryasına dönen köy içleri, şu anda parke yol oldu. Bir çile yolculuğu olan karayollarında seyahat, yapılan yollar sayesinde daha hızlı ve daha güvenli hale getirildi.



“OSMANLI DÖNEMİNDE DE BU TÜR SORUNLAR ÇIKMIŞ”
Kongrede konuşan Milletvekili Ürün ise, çözüm sürecine değindi. Terörle mücadelede başlatılan çözüm sürecinin hedefine ulaşması ile kardeş kavgalarının sona ereceğini belirterek, “Bugünde bu vatan için canlarını verenler vardı. İşte bugün çözmeye çalıştığımız ve adına ‘Çözüm Süreci’ dediğimiz adına Milli Birlik ve Kardeşlik süreci dediğimiz bu süreci AK Parti öncülüğünde milli bir proje ile yıllardır ülkemizin bir kısmında adı konulmamış adeta savaş haline gelmiş ve insanlarımızın şehit olduğu, bu kardeş kavgasının bitmesi için gayret ediyoruz. Çözüm Süreci inşallah hedefine ulaştığında ülkemiz için daha iyi olacak. Terör olaylarının alevlenmesi 1980 yılından sonradır. Halbuki bu sorun Osmanlı döneminde de vardı. Osmanlı döneminde de bu tür sorunlar çıkmış. Osmanlı her defasında akılla ve basiretle çözmüştü. Yıllarca böyle bir savaşın sürmesine ve 40 bin kişinin ölmesine izin vermemişlerdi. Ancak 1980 yılından sonra gelişen olaylarda 35 bin ve 40 binden fazla insanımız hayatlarını kaybetti. Bunun bir de ekonomik boyutu vardı. Bu güne kadar terörle mücadelede harcanan paranın 1 trilyon doları geçmiştir. Ama paranın çok önemi yoktu. Ama giden canlar asla geri gelmiyordu” diye konuştu.

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu’nun yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu:
“Serkan Koyuncu, Abdurrahman Yeşilyuva, Abdülkadir Yıldırım, Ahmet Köksal, Ali Kemal Arıcan, Ebru Aydın, Ethem Gözel, Güray Tekin, Gürbüz Sönmez, Hasan Koca, Hava Polat, Kadir Aktaş, Maziye Acet, Mehmet Sarıer, Mustafa Yağcı, Mutlu Eral, Öztürk Köycü, Rukiye Çivrilli, Şükrü Ertoy ve Yakup Yılmaz.”
Kaynak: İHA