Yeryüzü Doktorları'dan Suriye'ye Tıbbi Destek

Yeryüzü Doktorları, sağlık sisteminin çöktüğü ve ciddi boyutlarda ilaç sıkıntısının yaşandığı Suriye'ye, Hayrat İnsani Yardım ve Türk Kızılayı işbirliğiyle 3 bin 900 kan durdurucu kit gönderdi.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan açıklamada, savaş nedeniyle ülkede sağlık, eğitim, güvenlik gibi kamu hizmetlerinin büyük oranda verilemediği anımsatıldı.
Gerek malzeme yetersizliği gerekse ilk yardım bilgisi eksikliği nedeniyle halkın bu sorunu çözmeye yönelik çabalarının boşa gittiğini aktarılan açıklamada, bu amaçla kan durdurucu kitlerin gönderilmesine karar verildiği kaydedildi.
Bu amaçla Gaziantep'teki Türk Kızılayı deposundan alınan kitlerin, Suriye'ye sevkıyatını gerçekleştirilmek üzere Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine gönderildiği aktarılan açıklamada, kan durdurucu kitlerin bombardımandan etkilenen sivil vatandaşların tedavisi için dağıtılacağı belirtildi.
Açıklamada, Yeryüzü Doktorları'nın çatışmaların başladığı andan itibaren bölgeye, 30 milyon liralık sağlık yardımı gerçekleştirdiği bildirildi.

Kaynak: AA