Uzmanlar uyarıyor: Kepek deyip geçmeyin!

Uzmanlar uyarıyor: Kepek bir çok hastalığın belirtisi olabilir.

Uzmanlar uyarıyor: Kepek deyip geçmeyin!
Beyaz TV'de yayınlanan Didem Özkan ile Sağlık ve Hayat adlı programa konuk olan Doktor Ahmet Günay, kepek rahatsızlığı olanlar için önemli açıklamalarda bulundu. Ahmet Günay kepek bir çok hastalığın belirtisi olabilir dedi.

Kepek sorununun başlı başına bir rahatsızlık olmasına rağmen aslında bir çok hastalığında belirtisi olduğunu söyleyen Ahmet Günay 'Örneğin cilt hastalığından, sedef hastalığı gibi kaşıntı ve kabuklanmayla kendini gösteren hastalıklar gibi, Atopik dermatit gibi bir çok hastalığın habercisi olabilir' dedi.

Kışa dönüşte ve tam tersi yaza dönüşte kepeklenmenin başladığını söyleyen Ahmet Günay 'Mevsim geçişlerinde nasıl ki saçımız dökülmeye başlıyor kabuklanma, kuruma ve kepeklenme bu zamanda başlıyor' dedi.

GÜNDE 2,5 LİTRE SU İÇİN

Bunlardan korunmamız için içeriden nem almamız gerektiğini söyleyen Ahmet Günay 'Ne yapacağız? Su içeceğiz. Ama çay kahve ve diğer şeyler değil. Neden değil? çünkü; bunlar diüretik dediğimiz fazla idrara çıkartan maddeler. Bunları içtiğimiz zaman içtiğimiz suyu da doğrudan dışarı çıkarmış oluyoruz. Onun için günde 2, 2.5 litre su içelim diyoruz. Çay ve kahveden mümkün olduğu kadar uzak duralım' ifadelerini kullandı.

Uzmanlar uyarıyor: Kepek deyip geçmeyin!