Tedavisi Tamamlanan Kartal Yavrusu Doğaya Salındı

Eskişehir'de, Çukurhisar Göleti çevresinde ayağından yaralanmış bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde görevli veterinerlerine teslim edilen kartal yavrusu, tedavisinin ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çukurhisar Göleti civarında ayağından yaralanmış bulunan 5 aylık şah kartal, Hayvanat Bahçesi Müdürlüğüne teslim edildi.
Veterinerler tarafından bu hayvana iki ay tedavi uygulandı. Sağlığına yeniden kavuşan kartal, Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince bulunduğu yere götürülüp salındı.
Söz konusu hayvanın gökyüzünde kanat çırpmasına, karga ve kırlangıçlar eşlik etti.
Kartal yavrusunun tedavisiyle ilgilenen Büyükşehir Belediyesinde görevli Veteriner Hekim Özkan Tarkan, şunları kaydetti:
"Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından gerek şikayet olsun gerekse kendi ekipleri tarafından bulunan yaralı hayvanlar ekseriyetle Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hayvanat Bahçesi'nde, veterinerler tarafından tedavi ediliyor. Bu doğaya bıraktığımız kartal da bize ayağından yaralı olarak geldi. Oldukça başarılı bir uçuş gerçekleştirdi. Umarım doğada daha iyi olacak."
Kaynak: AA