Tamiri sadece 5 milyar dolar!

Yeni cumhurbaşkanlığı makamının maliyetiyle ilgili muhalefetin başlattığı, paralel medyanın da devam ettirdiği tartışmalar sürerken, İngiltere'den ilginç bir haber geldi.

Tamiri sadece 5 milyar dolar!
İngiltere'de sadece parlamento binasının tamiratı için yaklaşık 4.7 milyar dolar harcanacağı bildirildi. Parlamento binasının yıllık bakımonarım faturası ise ortalama 30 milyon sterlin, yani yaklaşık 47 milyon dolar.

İLK TAHMİNLER İKİYE KATLANDI

BBC'nin haberine göre daha önceki tahminler restorasyonun 2.5 milyar dolar tutacağı yönündeydi. Restorasyon ve yenileme projesinin başkanı Richard Ware, Westminster'ın artık acilen ele alınması gerektiğini belirtiyor. Ware, 'Her geçen gün aleyhimize işliyor. Bina giderek yaşlanıyor. Bizim yenileyebileceğimizden daha hızlı biçimde eskiyor. Westminster'ın artık sayılı günleri var. Eğer hemen harekete geçmezsek elimizde fazla seçenek kalmayacak ve politikacılar bir harabenin içinde çalışmak zorunda kalacak' diyor. Restorasyonun başlamasından önce bağımsız bir komisyonun kurulacağı ve bunun tüm restorasyon sürecinin başında olacağı ifade ediliyor. İlk çalışmaların 2021'de başlayacağı belirtiliyor.