Sivas'ta Şehit Aileleri ve Gazilerden Şehitlik Ziyareti

Sivas'ta şehit aileleri ve gaziler, şehitliği ziyaret etti.

Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne gelen aileler ve gaziler, kabirlerin üzerindeki karları temizledi, dua etti.
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki gazileri ve şehit ailelerini bir araya getirip tanışmalarını sağladıkları için gurur duyduklarını söyledi.

Şehitlerin en güzel mertebeye ulaştığını vurgulayan Hızal, "Şehitlerimizi ziyaret ettik, onlara dua ettik. Bu ziyaretlerimizi sürekli yapıyoruz. Şehit yakınlarımız, devletimizin çıkarmış olduğu yasalar kapsamında şehit yakınlarına verilen haklarla evlerine ekmek götürüyor. Bunun kadrini ve kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Yaptığımız görev hem devletimize, hem milletimize ama asli olarak şehitlerimize yapılan bir görev. Şehitlerimize karşı bir sorumluluğumuzun olduğunu ve gazilik onurumuzu yüksek mertebede tutmamız gerektiğini çok iyi bilememiz gerekiyor" diye konuştu.

Hızal, şehitlik ziyaretine katılan herkese teşekkür ederek, "Bu mekanlar boş bırakılmamalı. Her zaman buralar ziyaret edilmeli. Bu zamanda birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.

Şehit aileleri ve gaziler, daha sonra Şehitler Müzesi'ni gezdi.
Kaynak: AA