Sesob Başkanı Köksal’ın ‘ Öğretmenler Günü’ Mesajı

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Sesob Başkanı Köksal’ın ‘ Öğretmenler Günü’ Mesajı

Köksal mesajında, geleceğin teminatı olan gençlerin yetişmesinde büyük gayretleri ve emekleri olan öğretmenlerin fedakar ve cefakar bir şekilde çalıştığını söyledi.

Milli birlik ve beraberliğin teminatının öğretmenler olduğunu vurgulayan Köksal, öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal mesleği olduğunu dile getirerek, toplumumuzu inşa eden mimarların öğretmenler olduğunu kaydetti.

Köksal mesajının devamında şunları kaydetti:
“Öğretmenlerimiz mesleğinin bilincinde olan, öğrencilere son teknolojileri öğreten, mesleğinin kutsal olduğunu bilen, ülkemizi çok iyi yerlere taşıyacak insanların yetişmesinden de seferber olan kişilerdir. Öğretmenler sevgi dağıtır, içimizi aydınlatır, bizi doğruya yöneltir, bilgili kişi olmamız için çaba gösterir. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesinde bizlere öncülük eder. Sevgileriyle içimizi yeniliğe, gelişmeyi ve bilimi anlatarak düşüncelerimizi aydınlatan doğruluk, dürüstlük ve bilgiyle evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan bu kutsal mesleği yapan öğretmenlerimize çok şeyler borçluyuz. Çocuklarımıza gösterdikleri özveri, sabır ve hoşgörü için öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Kurtuluş savaşından sonra ülkemizin gelişmesi için seferber olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun yaktığı ışığı yeni nesillere taşıyan, geleceğin teminatı olan çocukları ve gençleri en iyi şekilde yetiştirmek için ülkemizin her köşesinde fedakarlık göstererek görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, emekliye ayrılan öğretmenlerimize de sağlıklı ömür diler, saygılar sunarım.”
Kaynak: İHA