Necmettin Nursaçan şaşkına döndü

Kanal 7'de Cuma Sohbetleri programına katılan Necmettin Nursaçan bir izleyicinin sorduğu soru ile şaşkına döndü.

Necmettin Nursaçan şaşkına döndü
Adana'dan programa telefonla bağlanan ve ismine vermek istemeyen bir izleyici 'Bizim bir köpeğimiz vardı, annesi trafik kazasında ölünce yavrusu olduğu için onu annem emzirdi. Bunun sevabını ve günahını öğrenmek istiyorum' dedi.

Soru karşısında oldukça şaşıran Necmettin Nursaçan ise 'Yavru köpeği başka şekilde emzirsek daha iyi olur. Hayvanlara şefkat etmek, merhamet etmek elbette sevaptır. Daha önce bunu bir vesile ile arz etmiştik; Mekke fethinde bir sahabeyi efendimiz yavrulamış köpeği asker heyecanla ilerlerken ezilir diyerek nöbetçi dikiyor. 'Sen buraya sahip ol askerler heyecanla köpek ve yavrularına sıkıntı verebilirler' diyor. Köpeği sulayan birisini cennetle müjdeliyor. Ama bizzat emzirerek değil' diyerek soruya cevap verdi.

Aynı izleyicinin Hıristiyanların ahiretteki durumlarının ne olacağına dair sorusunu da cevaplayan Nursaçan, 'İlla Hıristiyan, Yahudi değil, şu sureye bakın 'Yemin ederim insanlık büyük bir ziyanda.' Kim kurtulur; iman edenler, kelime-i şahadet getirenler, bu yeter mi; bu yetmez, namaz, oruç, hac, zekat, komşularla iyi münasebet. Onun gibi şeyler de gerekir. Yani demek ki ebedi ziyandan kurtulabilmek için bir numarada iman lazım. Sonra ibadet güzel işler lazım. İman olmadan olmaz, iman bir numaralı vizedir. Yerler dolusu altınlar dağıtmış olsa iman olmadıktan sonra o kadar hayrın da bir değeri olmuyor illa vize olacak' dedi.