Minik Alper Kaan'a Nakledilecek İliğin Ücretini Sgk Karşılayacak

Bursa'da yaşayan ve lösemi hastası 17 aylık oğlu Alper Kaan için ilik nakli bekleyen Mustafa Altıncan, "Basında çıkan 'Almanya parayı peşin istediğinden ilik gönderilmedi' gibi haberler gerçek dışıdır. Zaten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), iliğin parasını karşılıyor" dedi.

Altıncan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa Valiliğince düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 75 bin liranın, bazı medya organlarında, Almanya'daki ilgili kuruluşa ilik için verilecek para olduğunun iddia edildiğini söyledi.

Bu iddianın doğru olmadığını dile getiren Altıncan, "Sadece iki televizyon kanalına açıklama yaptım ve kampanyada toplanan paranın Almanya'da bulunan ilik için olduğunu söylemedim. Kampanyada toplanan para, oğlumun tedavi giderlerine harcanacak. Yani basında çıkan 'Almanya parayı peşin istediğinden ilik gönderilmedi' gibi haberler gerçek dışıdır. Zaten SGK, iliğin parasını karşılıyor. Devletimiz, Almanya'da bulunan oğluma uygun ilikle ilgili masrafı karşılıyor" ifadesini kullandı.
Çocuğunun tedavisine devam edildiğini anlatan Altıncan, Valilik tarafından düzenlenen kampanyada toplanan para miktarı 75 bin liraya ulaşınca bloke edildiği bilgisini verdi. Bunun, iliğin parası olmadığını vurgulayan Altıncan, şöyle konuştu:
"Maddi bakımdan sıkıştığımız için imkansızlıklar gün yüzüne iyice çıkınca Valilik tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Yardım toplanması için verilen izinde, 'sadece çocuğun tedavisi için' yazar. Yani 'kan bankasına şu kadar para yatacaktır' diye bir ibare yoktur. Durum bundan ibarettir. Almanya ile hiçbir bağlantımız yok. Bunun görüşmesini yapacak olan hastanelerdir, doktorlardır veya ilgili bakanlıklardır. Biz sadece hasta yakını olarak çocuğumuzu kurtarmak için elimizden ne geliyorsa onu yapmakla mükellefiz."
Kaynak: AA