Hafta sonu kim suç işler

CNNTürk ekranlarında yayınlanan ‘Hafta sonu keyfi’ programına Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy ve Suç Araştırmaları Uzmanı Mesut Demirbilek konuk oldu.

Hafta sonu kim suç işler
Programda, insanlar neden yalan söyler? Kimler aldatır, kimler kıskanır? Aşk ve nefret arasında nasıl bir ilişki var? Erkekler, neden kadınlardan daha fazla suç işliyor; kadınlar neden daha fazla polisiye okuyor? soruları masaya yatırıldı.

Hakan Çelik sordu, Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy ve Suç Araştırmaları Uzmanı Mesut Demirbilek yanıtladı.

HAFTA SONLARI SUÇ ORANI NEDEN ARTIYOR

Yapılan araştırmalara göre hafta sonu cinayet sayılarında belli oranda artış gözlemlendiğini belirten Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy bunun nedeni “ Çünkü hafta sonları insanlar genelde evde oluyor ve bu günlerde aile içi şiddet yükseklik gösteriyor. Hafta içinde işte olduğumuz için karşılıklı diyaloglara girilmez” olarak açıkladı.

Suç Araştırmaları Uzmanı Mesut Demirbilek ise konuyla ilgili, “ Aslında cinayet olaylarına bakarsak hafta içi daha fazla oluyor. Ama konularına göre baktığınızda cinayet olayları aynı yerde oturan insanların hafta sonları kaynaklanan problemler nedeniyle daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Cuma günleri de para ile ilgili cinayetler saha sıklık görünüyor” dedi.