Çanakkale-istanbul Uçak Seferleri Başladı

Çanakkale'de, 1 Ekim 2011'de yetersiz yolcu sayısı nedeniyle durdurulan Çanakkale-İstanbul uçak seferleri yeniden yapılmaya başlandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan Borajet'in 110 yolcu kapasiteli "Embraer E 190" tipi jet uçağı, Çanakkale Havaalanı'na inerek ilk seferini gerçekleştirdi.
Apronda iki itfaiye aracının üzerine su sıkarak selamladığı uçaktaki 100 yolcu, Havaalanı Müdürü Metin Bölücek, Borajet Satış Geliştirme Yetkilisi Cumhur Gizer, Borajet Çanakkale Temsilcisi ve Dardanel Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Zafer Güneş tarafından karşılandı.
Borajet Satış Geliştirme Yetkilisi Cumhur Gizer, gazetecilere yaptığı açıklamada, şirket olarak Çanakkale'ye yabancı olmadıklarını söyledi.

Çanakkale'de bulunmalarının kendileri için önemli bir durum olduğunu vurgulayan Gizer, şöyle konuştu:
"Daha önce AT 572 tipi uçaklarla bu hizmet veriyorduk. Şimdi tamamen filomuz yeni Embraer E 190 tipi uçaklarımızla hizmetlerimize devam etmekteyiz. Çanakkale'de bu hizmetten faydalanmaktadır. Kış döneminde şu anda 6 frekans olarak hizmet veriyoruz ama bunu yaz döneminde arttıracağız. Bu da doğal olarak Çanakkale'de uzun soluklu bir operasyon arzu ettiğimizin, Çanakkale'ye değer bir şekilde hizmet vermek istediğimizin açıkça örneğidir. Açıkçası buradan Çanakkalelileri sadece İstanbul'a değil, İstanbul'dan yurt içi ve dışı bağlantılı yerlere de götürüyoruz. Bunun da artacak devam edeceğini düşünüyorum."
Yetkililer, 110 yolcu kapasiteli jet uçaklarıyla gerçekleştirilecek seferlerin pazar hariç her gün düzenleneceğini, sefer saatlerinin ise Çanakkale Havaalanı'ndan 06.30, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise 23.00 olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA