Berlin'de Mültecilere Sığınma Yurdu Yapılması

Berlin'de Marzahn-Hellersdorf semtinde toplanan aşırı sağcı grubun aynı semte yapılacak mülteci yurduna karşı gösteri düzenlemeleri, aynı yerde toplanan sol gruplar tarafından protesto edildi.

Raoul-Wallenberg caddesi üzerinde toplanan ve ellerinde mülteci yurdu yapımına karşı pankartlar taşıyan aşırı sağcı grup, yurdunun yapımının durdurulması için sloganlar da attı.
Sol gruplar ise "buradayız, savaşacağız, özgürlük herkesin hakkı" ve "Naziler defolun" şeklinde slogan atarak aşırı sağcı gruba tepki gösterdiler.
Her iki karşıt grup polis eşliğinde yaklaşık bir kilometrelik mesafeyi yan yana yürüdü. Bir ara aralarındaki mesafe iki metreye kadar düşen iki karşıt grup birbirlerine şişe, havai fişek ve taş attılar.
Polis, bu yan yana yürüme esnasında her iki karşıt gruptan taşkınlık yapanlara biber gazı ile müdahale etti.
Aşırı sağ grup polis eşliğinde Raul-Wallenber caddesi durağından trenlere bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.
- Solcu 3 bin kişi, aşırı sağcılara tepki gösterdi
Berlin Polis Sözcüsü Stefan Redlich, olaylar esnasında 3 polis memurunun yaralandığını belirterek, "Toplam 3 bin kişi ile gösteriye başlayan sol gruplar, olaylar sonunda bin kişiye kadar düştü. Aşırı sağcı grup ise 800 kişi ile başladıkları gösterinin sonunda 350 kişi kaldılar" dedi.

Toplamda bin 700 polis memurunun gösteriler esnasında görev yaptığını belirten Redlich, "Büyük oranda şiddet yaşanmadı çünkü her iki karşıt grup arasında çok sayıda polis görev yaptı" diye konuştu.

Kaynak: AA