Osman Gökçek: Atatürk'e asıl zarar verenler CHP'lilerdir

Beyaz Tv Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, canlı yayında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Osman Gökçek: Atatürk'e asıl zarar verenler CHP'lilerdir
"Erkan Tan ile Tartışalım" programında gazeteci-yazar Hüseyin Kocabıyık ile birlikte Türkiye gündeminin yanı sıra siyasette öne çıkan gelişmeleri de değerlendiren Osman Gökçek "Atatürk'e bu ülkede saygısızlık yapan var ise üzülerek söylüyorum ki CHP'liler olmuştur." dedi.

Yapıldığı günden beri tartışma konusu olan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın masaya yatırıldığı programda "Cumhurbaşkanlığı binasının yeri neden değişti?" "Yeni yerleşkeye kimler, hangi sebeple karşı çıkıyor?" "Yeni Cumhurbaşkanlığı binası israf mı, ihtiyaç mı?" sorularına da yanıt arandı.

Osman Gökçek, yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı'yla sarayıyla ilgili yapılan "Atatürk'ün ruhu terk ediliyor" eleştirilerinin anlamsız olduğunu ifade ederken "Herkesin samimi olması lazım. Bu ülkede Atatürk'e saygısızlık yapanlar var ise üzülerek söylüyorum CHP'liler yapmıştır." dedi.

Canlı yayında İsmet İnönü'nün resminin bulunduğu paraları gösteren Gökçek "Atatürk'e saygı yapılan hizmetle ve icraatla olur. İsmet İnönü paralardan Atatürk'ün resmini kaldırıp, kendi fotoğraflarını koydurmuştur. "Atatürk'ün ruhunun gittiğini" söyleyen zihniyetin yaptığı toplantılara bir bakın. Sağ tarafta Atatürk, sol tarafta İsmet İnönü. Atatürk'ü seven bir kişinin, İsmet İnönü'yü toplantılarında asması mümkün mü? Benim kanaatimce mümkün değil. Eğer bunu asıyorsa biraz riya yapmış oluyorlar.

ATATÜRK'E ZARAR VERENLER KENDİLERİ

Günümüzde bu paralardaki Atatürk'ün resimlerinin yerine, kendi resmini koysa biz ne deriz? Yer yerinden oynar Türkiye'de değil mi? Peki o gün İsmet İnönü bunu yaptı. CHP'de İsmet İnönü'yü bunu yaptığı için eleştiren biri var mı? Tam tersine kendi toplantılarında ve kongrelerinde asıyorlar. Atatürk'ün ruhuna zarar veren birileri varsa, özür dileyerek ifade ediyorum ki kendileri olmuştur.

BEYAZ GAZETE