Kaçakçılık Zanlılarıyla 200 Kovalamaca

Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde güvenlik güçleri kaçakçılığa karşı amansız mücadele ediyor. Bölögede güvenlik güçleriyle "dur" ihtarına uymayan kaçakçılık zanlıları arasında çok sık kovalamaca yaşanıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, güvenlik güçleri özellikle ilçeye bağlı Beşaslan, Bükülmez ve Kuşaklı mahallelerinde kaçakçılıkla mücadele kapsamında başta yol kontrolleri olmak üzere yoğun çalışma sergiliyor. Güvenlik güçleri, yıl içerisinde ihbar ya da şüphe üzerine yaptıkları yol kontrolü ve operasyonlarda 500 ton mazot, 10 ton bakır, 250 bin paket gümrük kaçağı sigara ve 5 ton çay ele geçirdi.
Kaçakçılık olayında kullanılan 30 kamyonet, 75 minibüs ve 5 tıra el konulurken gözaltına alınan 200 kişiden 50'sinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.
Ekipler, zaman zaman da "dur" ikazında bulundukları sürücülerle uzun kovalamaca yaşıyor. Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan, Bükülmez ve Kuşaklı mahallelerinde güvenlik güçleriyle "dur" ihtarına uymayan kaçakçılık zanlıları arasında yıl içinde 200'ün üzerinde kovalamaca gerçekleştiği belirtildi.
Saatlerce süren kovalamaca sırasında ufak çaplı kazaların da meydana geldiği kaydediliyor.
Kaynak: AA