Hasiad Yönetim Kurulu Başkanı Yağcıoğlu Açıklaması

Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Yağcıoğlu, bölgenin ve şehrin gelişmesi için sektörel hedefleri doğru belirleyerek kalkınmasını en iyi şekilde sağlayacaklarını belirtti.

Yağcıoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) yaptığı açıklamada, Hatay'ın başlıca sorunlarının çözümü ve kentin bölgenin yükselen değeri olması için Hatay Genç İş Adamları Derneği (HAGİAD) ve Hatay Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BİRSİAD) ortak projede buluştuğunu söyledi.

Kentin yaşadığı sıkıntıları tespit ettiklerini ifade eden Yağcıoğlu, şöyle devam etti:
"Şehrimizde yerel yönetimler arası uyum sorunu bulunmaktadır. İmar, trafik, yol ve suyla birlikte çevre kirliliği sorununu çözerek şehrimizin dinamiklerini harekete geçireceğiz. Hatay'ın daha iyi bir şehir olması ve bölgenin en değerli şehri olması için çalışmaktayız. Bölgenin diğer şehirlerini incelediğimizde vali, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin tek hedefi bulunmaktadır; ili kalkındırmak ve ekonomisinin daha iyi olması için çalışmak. Hoşgörü kenti dediğimiz Hatay'da bu birlik ve beraberlik yok. Bölgemizin ve şehrimizin gelişmesi için sektörel hedefleri doğru belirleyerek kalkınmasını en iyi şekilde sağlayacağız. Siyaseti bir kenara bırakmalıyız. Seçimin üstünden 7 ay geçmesine rağmen halen etkileri sürmektedir. Bu da ilin ekonomisini derin şekilde etkilemektedir."
Hatay'ın trafik anlamında da büyük sorun yaşadığını vurgulayan Yağcıoğlu, imar planlarında yer alan ve faaliyete geçirilmemiş yol ile kavşakların bir an önce yapılması gerektiğini kaydetti.

Toplantıda, HAGİAD Başkanı Zekiye Çankaya Fakıoğlu ve BİRSİAD Başkanı Ömer Yücedal da hazır bulundu.
Kaynak: AA